Να συμπεριληφθεί και η περίοδος της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ερευνητικό πεδίο της Εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης καλώντας την πλειοψηφία να αναθεωρήσει την πρότασή της έως την έναρξη της σχετικής ψηφοφορίας.
«Η Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί με τις προτάσεις για την εξεταστική, όταν την ίδια στιγμή δεν κλείνουμε την κάνουλα στην μίζα και την απάτη. Θα ψηφίσουμε την πρόταση αν επεκταθεί χρονικά και περιλάβει και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τον πρωθυπουργό να δεχτεί αυτό το αίτημα και το κόμμα μου θα υπερψηφίσει την εξεταστική επιτροπή για το χώρο της υγείας. Η διαφθορά δεν χτυπιέται με τις εξεταστικές επιτροπές, αλλά με τον έλεγχο πριν φθάσουμε στην απάτη και στα πάρτι που έγιναν στην υγεία διαχρονικά. Ένα κόμμα που αισθάνεται καθαρό πρέπει και να το αποδεικνύει, δεν ακούγεται καλά, ότι δεν βάζουμε την δική μας περίοδο γιατί η διαδρομή μας είναι αθώα και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όλα αυτά οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και βεβαίως υπάρχουν ευθύνες πολιτικές για το γεγονός, ότι για πολλά χρόνια απαξιώθηκε το εθνικό σύστημα υγείας και ανδρώθηκε ο ιδιωτικός τομέας. Υπάρχει έλλειψη φαρμάκων, το γνωρίζουμε όλοι , εγώ έψαχνα συγκεκριμένο φάρμακο σε 18 φαρμακεία και δεν το βρήκα. Χρειάζεται άλλη μέθοδος για να χτυπηθεί η διαφθορά, άλλη φιλοσοφία και όχι η μια κυβέρνηση να καταγγέλλει την προηγούμενη» , είπε, σημειώνοντας πως διαφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε επίθεση στον Ανδρέα Ξανθό λέγοντας πως «άκουσα τον υπουργό να λέει ότι δεν μπαίνει η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί η ιστορική τους διαδρομή εγγυάται την εντιμότητά τους. Όλοι το ίδιο λένε».
«Σε δικαστήριο να πάτε, ο εγκληματίας υποστηρίζει ότι είναι έντιμος», συμπλήρωσε και επεσήμανε: «Αυτό που είπε ο υπουργός ακούγεται άσχημα στον λαό. Έχετε χρόνο να το αναθεωρήσετε. Αν δεν φοβάστε τίποτα να ζητήσετε έλεγχο. Δεν είναι σοβαρό να λέει κάποιος ότι η διαδρομή του αποδεικνύει ότι δεν είναι λωποδύτης».
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Λεβέντης είπε: «Πρώτα πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και μετά να ζητάμε δανεικά. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα και λέμε για παράδειγμα, ότι οι Γερμανοί μας στηρίζουν άλλαξαν στάση. Καθόλου δεν άλλαξαν θέση και Μέρκελ και Σόιμπλε το αντίθετο. Για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και εκλογών, η καγκελάριος που δεν θέλει να πληρώνουν οι πολίτες της και ταυτόχρονα δεν θέλει να διασπαστεί η ζώνη του ευρώ, κάνει επικοινωνιακή στροφή και λέει "ας στηρίξω λίγο τους Έλληνες" στα λόγια. Από την άλλη ο Σούλτς, από την στιγμή που είδε ότι η Μέρκελ προηγείται στις πρόσφατες εκλογές, σταμάτησε να υποστηρίζει την Ελλάδα και άλλαξε στάση και θέλει και αυτός πρώτα μεταρρυθμίσεις. Εμείς έχουμε μπερδέψει τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις αυτό είναι το πρόβλημα. Μέτρο είναι το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Μεταρρύθμιση είναι η νέα πηγή εσόδων, είναι το άνοιγμα των επαγγελμάτων, είναι η συγχώνευση των τριπλών και διπλών συντάξεων σε μια, είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημοσίου».