Συνάντηση Τσίπρα με Στάινμαϊερ την Παρασκευή

στον απόηχο των προβλημάτων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συναντάται την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στον απόηχο των προβλημάτων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της επικοινωνίας του κ. Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στις 5.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να συζητήσουν σειρά θεμάτων όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό και το Brexit.

Στα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση, λέγοντας με νόημα ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης που «κάποιοι θέλουν να καθυστερήσουν» είναι πάρα πολύ κοντά. «Μέσα στον Απρίλιο τελειώνουν και οι ατέρμονες συζητήσεις και καθυστερήσεις για τα αναγκαία μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους» τόνισε.

Ας σημειωθεί ότι κυβερνητική πηγή «δείχνοντας» το Βερολίνο, σχολίαζε πως «δεν είναι το Ταμείο που ζητεί λήψη μέτρων από το 2018», ενώ εξέφραζε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των συζητήσεων της Μάλτας, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι αύριο (Παρασκευή) κλείνουμε».

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε στο μεταξύ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ