Επιχειρήσεις Πατρινών που ... πήγαν Βουλγαρία! Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη "μετανάστευση" στα Βαλκάνια - ΦΩΤΟ

από τον πρόεδρο του ελληνοβουλγαρικού - τουρκικού επιμελητηρίου παναγιώτη κουτσίκο

Πενήντα επιχειρήσεις Πατρινών "ταξίδεψαν" για Βουλγαρία. Συνολικά αυτή τη στιγμή, 15.000 είναι ο αριθμός των Ελληνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στη Βουλγαρία. 

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού - Τουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος ο οποίος μίλησε στην ημερίδα με θέμα "Τοπικότητα και Πιστοποίηση Προϊόντων" που διοργάνωσε ο ΣΚΕΑΝΑ, στο πλαίσιο της έκθεσης WESTIA το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο κ. Κουτσίκος, εξήγησε ότι δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των Ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν "μεταναστεύσει" στη Βουλγαρία όσο ακούγεται, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι Έλληνες για εκροή επιχειρηματικής δύναμης. 

Παρόλα αυτά, χτύπσε το "καμπανάκι", σημειώνοντας ότι στη Βουλγαρία για να ανοίξεις κάποιος μια επιχείρησηση, απαιτούνται μόνο 500 ευρώ και τρεις ημέρες. Ενώ στην Ελλάδα το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 5.500 ευρώ, ενώ πρέπει να περάσουν δύο μήνες για να μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση. Ο κ. Κουτσίκος (στη φωτο, δίπλα από τον περιφερειάχη δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα), σημείωσε επίσης ότι από την Πάτρα υπάρχουν 50 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Βουλγαρία στον κλάδο της αγοράς ακινήτων. Ενώ συνολικά 15.000 είναι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως είπε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου, την άλλη μέρα από τα capital control στην Ελλάδα, άνοιξαν στις Βουλγαρικές τράπεζες 60.000 αριθμοί λογαριασμών!

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο εύρος συνεργασίας μετά των δύο χωρών, γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ