Σάλος με την αφίσα του Φεστιβάλ των Καννών: Εκαναν photoshop στην Κλαούντια Καρντινάλε;

gif που δημοσιεύτηκε στο Twitter

Σάλο έχει προκαλέσει η επίσημη αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

Ένα gif που δημοσιεύτηκε στο Twitter, συγκρίνει την πρωτότυπη φωτογραφία που είχε τραβηχτεί το 1959 με αυτήν που παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού του Φεστιβάλ.

Σε αυτό το συγκριτικό gif φαίνεται πως το σώμα της ηθοποιού Claudia Cardinale έχει ελαφρώς παραλλαχθεί για να δείχνει λεπτότερο και συνεπώς, πιο ελκυστικό. Τόσο η μέση της, όσο ο μηρός και το χέρι της φαίνεται να έχουν υποστεί αλλαγές.

Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ αναγράφει δίπλα στην αφίσα: «Χορεύει, γελάει, ζει».

Ωστόσο, δεν γλιτώσε την κριτική της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που αντιπαραθέτει τις δυο φωτογραφίες και λέει: «Δεν είναι η Claudia Cardinal αρκετά «τέλεια» για να εμφανιστεί όπως πραγματικά είναι στην αφίσα του Φεστιβάλ Καννών; Απο’τι φαίνεται όχι».

Με την σειρά της η ίδια η Cardinale, που τώρα είναι 78χρονών, αποκάλεσε το όλο θέμα μια «λάθος αντιπαράθεση». Η ηθοποιός δήλωσε: «Αυτή είναι μια αφίσα που εκτός από το προφανές γεγονός ότι απεικονίζει το πρόσωπο μου, παράλληλα εκπροσωπεί έναν χορό, μια πτήση. Η εικόνα έχει υποστεί κάποια επεξεργασία ώστε να τονίσει την επίδραση της ελαφρότητας και να με μεταμορφώσει σε ένα ιδεατό χαρακτήρα, είναι κατά έναν τρόπο μια εξιδανίκευση». 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ