«Αστακός» σήμερα η Αμαλιάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» - Τα 90 λεπτά παρουσίας του Α. Τσίπρα που προκαλούν "πονοκέφαλο" στην ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόγραμμα

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία για την σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», τα οποία θα γίνουν παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και ο γ.γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Δήμαρχοι, φορείς κ.α.

Η εκδήλωση γίνονται τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του μεγάλου αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 Μάρτη του 1952.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες έγιναν και συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Αξιωματικοί από την προσωπική φρουρά του Α. Τσίπρα έλεγξαν όλους τους χώρους που θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις, δηλαδή την πλατεία Μπελογιάννη, την περιοχή γύρω από το κτίριο Μπελογιάννη και το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, προκειμένου να καταλήξουν στα μέτρα αστυνόμευσης που θα ληφθούν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα για 90 λεπτά.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στην Αμαλιάδα και η πομπή θα σταματήσει στην οδό Βενιζέλου κοντά στο ύψος της οδού Πύρρωνος και στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής θα υποδεχτούν Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, καθώς και πρόεδροι δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.

Επίσης, πριν την επίσκεψη του Τσίπρα, οι δρόμοι γύρω από το Βιοκλιματικό Πάρκο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 11 το πρωί, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν τα καταστήματα του κέντρου της πόλης θα είναι κλειστά ή όχι, καθώς επίσης και για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Αρχικά θα γίνει κατάθεση στεφάνων  από τον Πρωθυπουργό , τον Πρόεδρο της Βουλής, από Προέδρους Δημοτικών Παρατάξεων κλπ, στην προτομή του Νίκου Μπελογιάννη που βρίσκεται πίσω από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια θα μεταβούν πεζή μέσα από την πλατεία προς το Μουσείο Μπελογιάννη, ενώ στην γωνία των οδών Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας θα έχει τοποθετηθεί εξέδρα, προκειμένου να εκφωνηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες.

Στο Μουσείο Μπελογιάννη, θα εισέλθουν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Βουλευτές και μικρός αριθμός Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων .

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι θα μεταβούν πεζή στο Δημαρχείο και εκεί ο Δήμαρχος Ήλιδας θα υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο του, θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ και λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι οι επίσημοι θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην Αμαλιάδα, απο την προηγούμενη μέρα πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, θα θυμίζει φρούριο, με αρκετούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής  να έρχονται απο την Αθήνα, για την ασφάλεια των επισήμων  και την ασφάλεια έχει αναλάβει ο Φρούραρχος της Βουλής ο Ηλείος κ. Κώστας Κυριαζόπουλος.

Διαβάστε επίσης