«Μπαίνει τάξη» στην εμποροπανήγυρη στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα – Χωροθέτηση και Κανονισμός Λειτουργίας

Τί θα ισχύσει

Συγκεκριμένες θέσεις πάγκων, διαστάσεις και κανονισμοί θα ισχύσουν στην εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 9 – 10 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με αφορμή την εορτή της Μονής. Για πρώτη φορά ο δήμος δυτικής Αχαΐας χωροθετεί και εφαρμόζει στο σύνολό του κανονισμό που διέπει τις συγκεκριμένες δράσεις. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε θετικά επί της εισήγησης και πλέον, αναμένεται η οριστική έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. 

Η εισήγηση αναφέρεται στα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων στην εμποροπανήγυρη με συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιάγραμμα. Ενδεικτικά θα παραχωρηθούν 41 θέσεις (δεξιά πλευρά), 27 (κεντρική πλευρά της Μονής) και 34 (αριστερή πλευρά), ενώ έχουν διευκρινιστεί και τα όρια του πάρκινγκ. Το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εγκρίθηκε από την Τοπική Κοινότητα και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τα τμήματα των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από Γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. «Μπαίνει μια τάξη θα λέγαμε στην εμποροπανήγυρη. Η δημοτική αρχή, στοχεύει στην ασφαλή και άμεση πρόσβαση των χιλιάδων πιστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Μονή καθώς το άναρχο περιβάλλον προκαλεί προβλήματα», σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος. 

Ο κανονισμός ρυθμίζει:
1) Τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την οργάνωση της ετήσιας θρησκευτικής εμποροπανήγυρης
2) Τους κανόνες αισθητικής, υγιεινής και τάξης στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.

Επίσης ορίζεται από τον δήμο επιτροπή παρακολούθησης και ελέγχου, στην οποία βάσει της σχετικής διάταξης, συμμετέχουν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι (δύο από την πλειοψηφία και δύο από τη μειοψηφία και ο πρόεδρος της ΤΚ. Αγ. Νικολάου Σπάτα).

Β.Ι.ΑΘΑΝ.

Διαβάστε επίσης