Ραντεβού με τον Τραμπ θα έχει αύριο η Μέρκελ στην Ουάσινγκτον

Παρθενική συνάντηση

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα διαβεί αύριο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπου θα έχει την παρθενική της συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Στο πρώτο τους ραντεβού, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θα προειδοποιήσει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η πρόθεσή του να επιβάλει προστατευτικούς δασμούς, θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντίποινα, όπως την επιβολή μεγαλύτερων φόρων στις αμερικανικές εταιρείες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». 

Σκοπός της Μέρκελ είναι η η διατήρηση του ελεύθερου εμπορίου και μιας ισχυρής Ευρώπης και για αυτούς τους λόγους κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει τη δημιουργία εμπορικών συμφωνιών με άλλα κράτη, ως απάντηση στην ρητορική προστατευτισμού του Tραμπ, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό. 

Με την επίσκεψή της, η Μέρκελ έχει στόχο να αποκομίσει και προεκλογικά οφέλη. Για την Γερμανίδα καγκελάριο, η υπεράσπιση του εξαγωγικού μοντέλου της γερμανικής οικονομίας αποτελεί «κλειδί» για την δημοτικότητα του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. 

Για την αυριανή τους συνάντηση, η Μέρκελ έχει προετοιμαστεί εντατικά, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» προσθέτοντας πως έχει μελετήσει τις σημαντικότερες ομιλίες του Αμερικανού προέδρου. 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ