Πρόστιμο του ΣΕΠΕ στην Εθνική Τράπεζα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ 15 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), έπειτα από προσφυγή εργαζομένων που κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, του υπουργείου Εργασίας, «15 εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την ETHNODATA, προσέφυγαν, στις 16 Ιανουαρίου 2017, στο οικείο υποκατάστημα του ΣΕΠΕ και κατήγγειλαν ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν τους συμπεριελάμβανε, ως όφειλε, στις ρυθμίσεις που απορρέουν από τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρεία και το Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) και, ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την καταβολή επιδόματος προγραμματιστών-αναλυτών.

Έπειτα από την εκδίκαση της Εργατικής Διαφοράς, στις 6 Φεβρουαρίου 2017, το ΣΕΠΕ επέβαλε πρόστιμο στην ΕΤΕ για την παράβαση και καλεί την εταιρεία να καταβάλει το αναφερόμενο επίδομα στους προσφεύγοντες, από την 1η Απριλίου 2015 και εφεξής».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η επιβολή της νομιμότητας και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το υπουργείο Εργασίας». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνεται έκκληση στους εργαζόμενους να μη διστάζουν να προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και στους εργοδότες, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης