Για τους δασικούς χάρτες

της BIΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα»

Eίναι κοινά παραδεκτό πλέον, πως η ανάρτηση των δασικών χαρτών συνοδεύτηκε από ποικίλα προβλήματα ή, σαφέστερα, από ανακρίβειες και ολοφάνερα λάθη, σε αρκετές ζώνες της Πάτρας και, κατά προέκταση, της ευρύτερης περιοχής, τα οποία, σε κάποιες περιπτώσεις, επιφέρουν μάλιστα μέγιστες αδικίες.

Έχω, δε, την αίσθηση, ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος, η επίλυση του οποίου αποτελεί μονόδρομο, καθώς προκαλεί αυτονόητα κοινωνική αναστάτωση.

Και λύση θα επέλθει, προφανώς, μέσω της προσωρινής αναστολής της διαδικασίας αναρτήσεως και κυρώσεως των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος των επιβαλλόμενων διορθώσεων, σε πολλαπλά επίπεδα. Όπως, για παράδειγμα, να συμπεριληφθούν στις αποτυπώσεις των δασικών χαρτών οι τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, τα παραχωρητήρια του Δημοσίου και οι λοιπές απαραίτητες πράξεις, για να αποτυπωθεί ορθά το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης πρέπει να αναδείξουμε ως μείζον πρόβλημα την παράμετρο των τελών υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες, καθώς είναι ιδιαιτέρως υψηλά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεσούσης της σφοδρής οικονομικής κρίσης. Πρότασή μας, δε, είναι η κατάργηση αυτού του Τέλους, ειδάλλως θα έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιότυπο χαράτσι, καθώς δεν αντιστοιχεί σε καμία απτή μορφή ανταποδοτικότητας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ