Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ξεκινούν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας

ο βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η πιθανή ημερομηνία που ξεκινούν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας. Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρες οι αγρότες ξεκινούν τους συμβολικούς αποκλεισμούς της νέας εθνικής οδού στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Συλλόγου Αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, μιλώντας στο tempo24.gr, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατά την οποία εκφράστηκε η πρόθεση των επαγγελματιών για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αυτή τη φορά. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι οι αγρότες εισπράττουν εμπαιγμό μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και ότι στα κύρια τρία αιτήματά τους, φορολογικό – ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής – κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. «Δεν είναι παραχώρηση να πάρουν πίσω τον φόρο στο κρασί. Απλά δεν τους βγήκε.

Είχε αρνητικό αποτέλεσμα για τα έσοδα του κράτους. Παραχώρηση θα ήταν να κοιτάξουν τα αιτήματά μας και να αλλάξουν κατεύθυνση πολιτικής», συμπληρώνει ο κ. Φλίγγος. «Αυτή τη φορά δεν έχουμε διάθεση να κάτσουμε 40 ώρες στο δρόμο, να αφήσουμε τις δουλειές μας και να μην κάνουμε τίποτα, όπως πέρσι. Η πρότασή μας αφορά 24ωρους αποκλεισμούς επαναλαμβανόμενους και όχι για λίγες ώρες… Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους κλάδους να είναι δίπλα μας και θα τους έχουμε. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι έχουν πληγεί από τα μέτρα της Κυβέρνησης και ότι ο καθένας μόνος του δεν κάνει τίποτα», τονίζει ο γραμματέας του συλλόγου. Και προσθέτει: «Τους θέλουμε όλους μαζί μας έστω και συμβολικά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Σύμφωνα με τον κ. Φλίγγο, οι αγρότες βρίσκονται σε επαφή με φορείς της περιοχής και μάλιστα σήμερα το βράδυ έχουν συνάντηση με τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και του ΙΚΑ οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να στηρίξουν τον αγώνα του κλάδου. Οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Παράλληλα, το ΔΣ του συλλόγου θα συνεδριάζει κάθε βράδυ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Β.Ι.ΑΘΑΝ.

Διαβάστε επίσης