Λίγες ώρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΔΟΛ, από σήμερα το πρωί, και λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής», ο Βασίλης Μουλόπουλος μιλάει στην εφημερίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ για όσα θα ακολουθήσουν στον ΔΟΛ. «Εάν υπάρχουν ενδοιασμοί, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω» απαντά ο Β. Μουλόπουλος.
«Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων. Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο μετά και την κατάργηση του ‘αγγελιόσημου’, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες. Ήδη σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις Τύπου, το πρόβλημα αφορά όλους», λέει.
Συμπληρώνει: «Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου, που είναι θεσμός για δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν, ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».
«Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις, από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί» αναφέρει.
Σημειώνει όμως ότι «το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό ‘συμμάζεμα’ μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη».
Για τη γραμμή της εφημερίδας και τους αρθρογράφους λέει: «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει "τσογλάνι" τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη».