Πάτρα: Η "οδύσσεια" των ανήλικων που φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο - Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα - Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς

Υπεβλήθησαν σε εξέταση DNA

Την φροντίδα και φιλοξενία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών, τυγχάνουν τα δυο νήπια ηλικίας 2,5 και 1,5 ετών και το βρέφος 5 μηνών, αγνώστου ταυτότητας, που εντοπίστηκαν να περιφέρονται χαμένα στην περιοχή της Αροής και μεταφέρθηκαν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρια παιδιά, υπεβλήθησαν σε εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί έαν πρόκειται για αδελφάκια, την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των γονέων τους. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται "έφοδοι" σε καταυλισμούς Ρομά, στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειτα για Ρομά, που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. 

Για την υπόθεση από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση ενημέρωθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Πάτρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων και έως ότου εμφανιστούν οι γονείς των παιδιών, να κινηθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά τους σε Ίδρυμα.

Σύμφωνα με πηγές, τα νήπια αν και είναι σε ηλικία να επικοινωνήσουν, δείχνουν να μην κατανοούν την Ελληνική Γλώσσα, ενώ είναι δεκτικά στην γυναικεία παρουσία και όχι σε ανδρικές φιγούρες.

Υπενθυμίζεται πως και τα τρια παιδιά, είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης.

Εκείνο πάντως που προκαλεί αίσθηση και προβληματισμό τόσο στην ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, είναι το γεγονος πως για τέταρτο 24ωρο, δεν έχει αναζητήσει τα τρια αγγελούδια.

Διαβάστε επίσης