Πάτρα: Εικόνα πλήρους διάλυσης στο καρναβαλικό συνεργείο λίγο πριν την έναρξη- Λείπουν υλικά, προσωπικό και ο... Δήμος - Εκνευρισμένος ο Πέτρος Βρυώνης

Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του Πατρινού καρναβαλιού

Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του Πατρινού καρναβαλιού, οι θεσμός δείχνει να καταρρέει πριν την ώρα του, τουλάχιστον  στο σκέλος των αρμάτων, το οποίο είναι και εκ των σημαντικότερων.  Το καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπως καταγγέλλουν στο tempo24.gr εργαζόμενοι, έχει αφεθεί στη μοίρα του και ο αυτόματος πιλότος δεν είναι σε θέση να οδηγήσει σε κάτι άλλο πέραν της...ξέρας, καθώς λείπουν τρία βασικά πράγματα: εργαζόμενοι, υλικά και διάθεση από το δήμο να στηρίξει ουσιαστικά και έγκαιρα, την  όλη διοργάνωση.

Ουδείς  είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα πρέπει να περιμένουμε και πόσα άρματα στο καρναβάλι του 2017,  καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα το οποίο κατασκευάζεται από τον μήνα Ιούλιο! Πρόκειται για τον καρνάβαλο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να κάνει εμφάνιση στην τελετή έναρξης, όπως και πέρυσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι σχέσεις Βρυώνη και Δήμου δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους καθώς σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής  αποδίδει στη Μαιζώνος προκλητική  αδιαφορία και στον καρναβαλικό οργανισμό πλήρη παράλυση, καθώς δεν έχει εμφανιστεί κανείς να δώσει οδηγίες, πληροφορίες ή έστω την...ευχή του.

Υλικά δεν υπάρχουν, ούτε έκτακτο προσωπικό που θα βοηθήσει στην κατασκευή. Και βεβαίως απών είναι και ο δήμαρχος, ο οποίος πέρυσι εμφανίστηκε στο παρά ένα για να φωτογραφηθεί με το συνεργείο προς άρση των τότε ...παρεξηγήσεων.

Κοινή εκτίμηση αποτελεί  το γεγονός ότι οδεύουμε σε ένα από τα φτωχότερα καρναβάλια των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά τα άρματα καθώς η φετινή παρέλαση είναι στις 26 Φεβρουαρίου και το εργαστήρι βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

Διαβάστε επίσης