Επιστολή Ματσούκα στον Τσίπρα κατά της πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου Πατρών! Του ζητά να επιληφθεί της κατάστασης

"Η υπόθεση συγκλονίζει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για το μέγεθος της βαρβαρότητας εναντίον μου"

"Παρακαλώ όπως επιληφθείτε προσωπικά της κατάστασης η οποία έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την σημερινή Πρυτανική Αρχή η οποία με πράξεις και ενέργειες της κατά κορυφαίων μελών της, πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες για τις μεθόδους που ακολουθεί, έχει απαξιώσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο σε δικαστική αρένα όπου για αυτονόητα θέματα πρέπει να αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Η σημερινή Πρυτανική Αρχή είναι αποτέλεσμα και δημιούργημα του Συμβουλίου Ιδρύματος" αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο καθηγητής Χημείας Γιάννης Ματσούκας, βάζοντας ξανά φωτιές στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Η επιστολή του κ. Ματσούκα έχει ως εξής:

"Σας γνωρίζω ειδικότερα ότι μετά από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, η εκδίκαση της μήνυσης μου κατά μελών ΔΕΠ της Πρυτανικής Αρχής και της Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Πατρών για συκοφαντική δυσφήμηση μου, επισπεύδεται και θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2017 αντί για τις 27 Ιανουαρίου 2017 που είχε προσδιοριστεί στο τελευταίο δικαστήριο. Με απόφαση του εισαγγελέα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη τρεις Αναπληρωτές Πρυτάνεως της σημερινής Πρυτανικής Αρχής, πρώην Πρύτανης και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος. Ο Εισαγγελέας επέσπευσε την εκδίκαση λόγω της σημασίας της υπόθεσης παρότι οι εναγόμενοι σε πρόσφατη επιστολή των ζήτησαν αναβολή την οποία προφανώς ήθελαν σε βάθος χρόνου για παραγραφή της υπόθεσης και των αδικημάτων τους. Ήδη ζήτησα με αίτηση μου στον Εισαγγελέα όπως η υπόθεση εκδικαστεί πρώτη στο πινάκιο στις 13 Ιανουαρίου για να μην υπάρξει αναβολή και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Η μήνυσή μου, την οποία ακολούθησε αγωγή μου και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικράτειας, έγινε για συκοφαντική δυσφήμηση η οποία απέτρεψε την προφανή και αυτονόητη ομοτιμοποίησή μου με όλες τις συνέπειες που έχει στην πορεία και υλοποίηση σημαντικού ερευνητικού και αναπτυξιακού για τη χώρα Έργου.

Η υπόθεση συγκλονίζει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για το μέγεθος της βαρβαρότητας εναντίον μου από την συγκεκριμένη Πρυτανική Αρχή, ιδιαίτερα όταν το Έργο μου έχει βραβευθεί ως Αριστεία που τιμά την Χώρα και έχει τιμηθεί από κορυφαίους Ακαδημαϊκούς Φορείς στην Ελλάδα και Εξωτερικό, από την Πολιτεία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς και εσάς προσωπικά, από την Ακαδημία Αθηνών, από το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και από κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως μεταξύ των οποίων κάτοχοι Nobel οι οποίοι έχουν επισκεφτεί και τιμήσει την Ελλάδα μετά από Πρόσκληση μου. Το έργο μου έχει δημιουργήσει μια Σχολή Καινοτομίας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, δεκάδες θέσεις εργασίας και έχει μια αναγνώριση ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο μου για αυτά που έχω προσφέρει στην Παιδεία και Κοινωνία. Μόνο να αναφέρω ότι έχω επιβλέψει τεράστιο αριθμό Διδακτορικών Διατριβών (27), Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (35) και δεκάδων πτυχιακών διατριβών με λαμπρές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές σταδιοδρομίες.

Αντί η Πρυτανική Αρχή να με τιμήσει για το Έργο μου και την Προσφορά μου στο Πανεπιστήμιο και την Παιδεία, όπως έχουν κάνει η Πολιτεία, η τοπική Κοινωνία (Δήμος Πατρέων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) και όλες οι προηγούμενες Πρυτανικές Αρχές, με έχει στοχοποιήσει με πράξεις και ενέργειες των οι οποίες έχουν καταγγελθεί σε δεκάδες διαμαρτυρίες μου στα θεσμικά Όργανα και στην Πολιτική Ηγεσία. Είναι γνωστή η προσπάθεια αυτής της ομάδας να αποτρέψει την επίσκεψη στην Ελλάδα του κορυφαίου ερευνητή του αιώνα, James Watson (Ανακάλυψη Διπλής Έλικας DNA) γιατί εγώ τον είχα προσκαλέσει ως επικεφαλής του διακεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία", το οποίο έχει αξιολογηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και διεθνείς Ακαδημαϊκούς Φορείς (ECTN) ως Πρόγραμμα Αριστείας. Είναι γνωστές επίσης οι ενέργειες των να υπονομεύσουν Διεθνή Συνέδρια του Προγράμματος -του οποίου ήμουν Διευθυντής και επικεφαλής επί δεκαέξι χρόνια- με κεντρικούς ομιλητές κατόχους Nobel και να σταματήσουν το έργο μου με πρωτοφανείς ενέργειες των που δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Η μη ομοτιμοποίησή μου, σχεδιασμένη και στοχευμένη ενέργεια των συγκεκριμένων μελών ΔΕΠ της σημερινής διοίκησης, σημαίνει ότι δεν μπορώ να πραγματοποιώ έρευνα στο Πανεπιστήμιο και με αποκλείει από τον συντονισμό και υλοποίηση Ερευνητικών Αναπτυξιακών Έργων και την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων σημαντικών έργων μου, ιδιαίτερης σημασίας για την Υγεία και Κοινωνία. Η χρηματοδότηση θα ήταν δεδομένη καθώς έχω τον μεγαλύτερο αριθμό πατεντών στην Ελλάδα. Το γεγονός έχει επιφέρει προσωπική ζημία καθώς και ζημία στους φορείς οι οποίοι υλοποιούν έργα μου. Ιδιαίτερα έχει επιφέρει ζημία στην πρόοδο ερευνητικού έργου μου που υποστηρίζεται από την Πολιτεία και τον Ιδιωτικό τομέα και το οποίο αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ Έργο ως προς τους στόχους του που είναι αξιοποίηση προϊόντων μας ιδιαίτερης σημασίας για την Υγεία και Εθνική Οικονομία. Το γεγονός ζημιών μου και του Δημοσίου, πέραν των άλλων πρωτοφανών ενεργειών εναντίον μου, αποτελεί κύριο στοιχείο της υπόθεσης και των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί κατά των εναγόμενων. Με απόφαση του Εισαγγελέα έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους από κοινού και κατά μόνας.

Η υπόθεση έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, απασχολεί τα αρμόδια Υπουργεία, και προτίθεμαι να καταφύγω στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου με άλλα διακεκριμένα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας που και αυτά επίσης υφίστανται διωγμό για το Έργο τους όπως ο κορυφαίος Έλληνας σεισμολόγος Καθηγητής Σεισμολογίας και Δ/ΝΤΗΣ του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Τσουνάμι του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Άκης Τσελέντης. Ο διακεκριμένος Καθηγητής, με τεράστιο ερευνητικό έργο και προσφορά στη χώρα, ως αποτέλεσμα των διωγμών του στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατέφυγε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εξελέγη ομόφωνα Καθηγητής του. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον τιμά με αποστολές που του αναθέτει σε όλο τον κόσμο, με διεθνείς συνεργασίες, αποτελώντας ένα Πρεσβευτή της Χώρας. Θα γίνει επίσης ενημέρωση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Συνόδου των Πρυτάνεων, των Θεσμών και των κατόχων Nobel με τους οποίους είχα προσωπικά την πρωτοβουλία επιστολής προς την Ευρωπαϊκή Ηγεσία υποστήριξης της Ελλάδας και των Ελληνικών Πανεπιστημίων η οποία είχε θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για την Έρευνα και Καινοτομία τα οποία είναι προϋπόθεση για Ανάπτυξη και Πρόοδο της χώρας. Όμως κάτω από τις συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή μου δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος ούτε στα Πανεπιστήμια ούτε στη Χώρα. Παρακαλώ όπως το Υπουργείο Παιδείας και Εσείς Προσωπικά επιληφθείτε της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την συγκεκριμένη Πρυτανική Αρχή.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει.

Με Τιμή,

Γιάννης Ματσούκας"

Διαβάστε επίσης