Ο Κόρμπιν θα μπορούσε να παραιτηθεί πριν από τις επόμενες εκλογές

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Βρετανία

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν θα μπορούσε να παραιτηθεί πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές το 2020, αν δεν βελτιωθούν τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του, δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου που υποστηρίζει το κόμμα σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Daily Mirror.

"Ας υποθέσουμε ότι δεν έχουμε πρόωρες εκλογές. Τίθεται το ερώτημα τι θα συμβεί αν φθάσουμε στο 2019 και οι δημοσκοπήσεις παραμένουν φρικτές", δήλωσε ο υποστηρικτής του Κόρμπιν Λεν Μακλάσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Unite, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας και μεγαλύτερου χρηματοδότη των Εργατικών.

"Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα εξέταζαν αυτή την κατάσταση, περιλαμβανομένου του Τζέρεμι Κόρμπιν και του (εκπροσώπου των Εργατικών σε θέματα Οικονομίας) Τζον ΜακΝτόνελ...Αυτοί οι δύο δεν είναι εγωπαθείς, δεν είναι απελπισμένοι να γαντζωθούν από την εξουσία μόνο και μόνο για την εξουσία".
 
Οι Εργατικοί κατέχουν συστηματικά τη δεύτερη θέση με διαφορά από την πρώτη στις δημοσκοπήσεις και δημοσκόπηση της YouGov τον Δεκέμβριο τους εμφανίζει στο 25%, το χαμηλότερο ποσοστό τους από τον Σεπτέμβριο του 2009 σε αντίθεση με το 42% που εξασφαλίζουν οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2020.

Ο αριστερός Κόρμπιν επανεξελέγη στην ηγεσία των Εργατικών τον Σεπτέμβριο έπειτα από πρόταση δυσπιστίας εναντίον του από βουλευτή του κόμματός του, γεγονός που ανέδειξε την βαθιά πόλωση μεταξύ των εκλεγμένων Εργατικών και των υποστηρικτών της βάσης του κόμματος. Το γραφείο του Κόρμπιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μακλάσκ.
Ο Κόρμπιν έχει επανειλημμένως δηλώσει πάντως ότι οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης