Συμφωνίες 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα υπογράφει αυτή την εβδομάδα η ΕΤΕπ

Ενίσχυση των εταιρειών μέσης κεφαλαιοποίησης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συμφωνίες ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα καλύπτουν όλους τους τομείς τις οικονομικής δραστηριότητας, πρόκειται να υπογραφούν τέλη της εβδομάδας από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος θα έλθει στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο σύμβουλός του για την Ελλάδα και την Κύπρο, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Θα υπογράψουμε μία μεγάλη γκάμα συμφωνιών οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί το τελευταίο διάστημα και μπορεί να φτάσουν και τις 10» είπε ο κ. Αντώναρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», διευκρινίζοντας ότι οι συμφωνίες με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για την ενίσχυση των εταιρειών μέσης κεφαλαιοποίησης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «έχουν ένα εύρος που μπορεί σταδιακά μέσα στον επόμενο χρόνο να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ μόνον αυτές».

Σε ό,τι αφορά το «πακέτο Γιούνκερ» ο κ. Αντώναρος σημείωσε: «Η χώρα μας μπορεί να μετάσχει και μετέχει και οι συμφωνίες, κάποιες από τις οποίες θα υπογραφούν στο τέλος της εβδομάδας φτάνουν τις επτά φέτος, με συνολικό όγκο 700 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Αντώναρος κάλεσε τους επιχειρηματίες να μη διστάζουν να πλησιάζουν την ΕΤΕπ, για να υποβάλουν κάποιο επενδυτικό σχέδιο προς χρηματοδότηση ή να ζητήσουν και βοήθεια στον επενδυτικό σχεδιασμό.

«Πρέπει να ξεπεράσουν τη δυσκολία που έχουν οι μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρηματίες να έλθουν σε επαφή με μία -όπως την αντιλαμβάνονται- διεθνή τράπεζα. Έχουμε γραφεία στην Ελλάδα, οι περισσότεροι είμαστε Έλληνες, μιλάμε τη γλώσσα του ενδιαφερομένου και μπορούμε να τον πάρουμε από το χέρι να τον καθοδηγήσουμε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο και αν η συμφωνία που θέλει να κάνει δεν εξυπηρετείται από ένα απευθείας δάνειο- γιατί η τράπεζα δίνει και απευθείας δάνεια- τότε μπορούμε κάλλιστα σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν γραμμές πιστώσεων από εμάς, να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ