Στην Πάτρα σήμερα η υπουργός Πολιτισμού- Δεν έχει ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο που έχει στείλει υπόμνημα με αιτήματα

Θα εγκαινιασει εκθεση στο νεο Αρχαιολογικο Μουσειο

Η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου θα εγκαινιάσει σήμερα Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την φωτογραφική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας με τίτλο "Το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Αχαϊα και Ηλεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα επιδιώξει να βρεθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων , για να συζητήσει τα αιτήματα της πόλης που είναι αρμοδιότητά της, όπως τα έθεσε ο Κώστας Πελετίδης με σχετικό υπόμνημά του.

Πάντως στην έκθεση , που θα εγκαινιάσει η κ. Κονιόρδου, παρουσιάζονται 20 έργα στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μεμονωμένων μνημείων, τα οποία υλοποίησε με αυτεπιστασία η Εφορεία στην Αχαΐα και Ηλεία, καθώς και τα οκτώ υποέργα που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο τεχνικών έργων τρίτων.

Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει παρουσίαση των έργων και υποέργων στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών από στελέχη της Εφορείας, ενώ Προϊστάμενοι Διαχειριστικών Αρχών θα μιλήσουν για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 που χρηματοδότησαν την υλοποίηση των έργων. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης από τους επιβλέποντες αρχαιολόγους και μηχανικούς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ