Για τις 27 Μαρτίου 2017 ορίστηκε να εκδικαστεί η υπόθεση του πνιγμού των τριών φοιτητών στο παλαιό λιμάνι, που είχε σημειωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
Σήμερα το πρωί επρόκειτο η υπόθεση να έρθει στην αίθουσα του δικαστηρίου, όμως ζητήθηκε αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και ορίστηκε νέα δικάσιμος.
Να υπενθυμίσουμε πως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι ο 25χρονος οδηγός του οχήματος από την Πάτρα.
Νεκροί στο λιμάνι της Πάτρας ήταν οι: 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.
Η μάνα του Ανδρέα Αλέξη ξεσπά στο protothema.gr για την αναβολή της δίκης ενώ και οι υπόλοιποι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών ήταν απαρηγόρητοι, αφού περίμεναν από τον κατηγορούμενο να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει ενώπιον του Δικαστηρίου. Όλοι τους έφυγαν απογοητευμένοι από την αναβολή αφού το «γιατί» του θανάτου των παιδιών τους παραμένει ακόμη αναπάντητο.
Οι ίδιοι περίμεναν σήμερα να ακουστεί η αλήθεια από τον 25χρονο οδηγό που θα καθόταν στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού από τον πνιγμό κινδύνεψε και ο συνοδηγός.
Η Παρασκευή Αλέξη, μητέρα του 21χρονου Ανδρέα καλεί τον κατηγορούμενο να εμφανιστεί στο Δικαστήριο και να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και να πει γιατί έριξε το αυτοκίνητο στη θάλασσα εκείνο το βράδυ. «Νιώσαμε μεγάλη απογοήτευση όταν μάθαμε ότι αναβάλλεται η δίκη. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή. Αυτό για μένα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι υπεύθυνος να αναλάβει τις πράξεις του. Πολύ φοβάμαι ότι και την επόμενη φορά δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο και εμείς θα αγωνιούμε να μάθουμε την αλήθεια για το πώς πέθανε το παιδί μας. Είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο να περιμένουμε από δίκη σε δίκη και να κρεμόμαστε από τα χείλη του για να μάθουμε για το παιδί μας».
Η μητέρα του Αντρέα ξεσπά και ζητά από τον 25χρονο οδηγό να μιλήσει, αφού όπως λέει το σοκ του πρώτου καιρού το έχει ξεπεράσει. «Αυτός κατηγορείται για αμέλεια και εμείς έχουμε καταδικαστεί ισόβια. Υποστηρίζει ότι είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν το πιστεύω. Το σοκ έχει ξεπεραστεί. Είναι καθαρά δικό του λάθος. Μόνο εκείνος ξέρει τι τον οδήγησε να ρίξει το αμάξι στη θάλασσα και να πνιγεί το παιδί μας. Δεν θέλω να μας ζητήσει συγγνώμη. Το μόνο που θέλω είναι να μου πει την αλήθεια. Αγωνίστηκα να τον κάνω πρώτα άνθρωπο και μετά επιστήμονα και τώρα κάθομαι και κλαίω πάνω από τα πτυχία του».
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πώς τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξι φοιτητές, έπεσε στη θάλασσα στο μώλο του Αγίου Νικολάου και ανασύρθηκαν νεκροί ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη. Μάλιστα σύμφωνα όσα αποκαλύφθηκαν εκείνες τις ημέρες ο Ανδρέας Αλέξης, μπορούσε να σωθεί αλλά έμεινε μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο που βούλιαζε στο λιμάνι της Πάτρας για να σώσει τις δύο φίλες του, που είχαν εγκλωβιστεί. Ο νεαρός, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και χάθηκε μαζί με τις δύο κοπέλες.
Πριν λίγο καιρό, στην «επέτειο» του τροχαίου ο πατέρας του ήρωα, όπως χαρακτήρισαν τον νεαρό Ανδρέα, Βησσαρίων Αλέξης είχε μιλήσει στο protothema.gr ζητώντας να μάθει την αλήθεια: «'Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε μακριά από το παιδί μου και ακόμα παλεύω να μάθω τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ και γιατί έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή ο Αντρέας μου. Αιτία θανάτου βίαιος πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος. Αυτό έδειξε η νεκροψία και αυτή η φράση είναι ένα χρόνο καρφωμένη στο μυαλό μου και με βασανίζει μέρα νύχτα. Βίαιος πνιγμός. Γιατί στο δικό μου το παιδί».
Όπως λέει ο πατέρας του Ανδρέα, ο οποίος είναι εν ενεργεία αστυνομικός, ακόμη δεν έχει βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν κάθε βράδυ. «Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ ανάβω το καντηλάκι στον γιο μου και στην άλλη τη κοπελίτσα, την Ρεγγίνα που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο και πνίγηκαν μαζί . Δεν μπορώ να βρω απαντήσεις στα ερωτήματα που με πνίγουν για το θάνατο του παιδιού μου. Δεν υπάρχουν μάρτυρες. Τις απαντήσεις τις έχουν οι δυο φίλοι του γιου μου που επέζησαν και δεν έρχονται να με βρουν και να μου δώσουν εξηγήσεις για τον πνιγμό του Αντρέα. Το ένα το παιδί που ήταν συνοδηγός είχε έρθει στη κηδεία αλλά έχει πάθει μετατραυματικό σοκ και είναι με ψυχοφάρμακα . Δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Όσες φορές τον πλησίασα μου είπε ότι δεν θυμάται τίποτα. Θέλει να θυμηθεί αλλά δεν μπορεί». Όπως υποστηρίζει ο τραγικός πατέρας εκείνος που έχει εξαφανιστεί και δεν το έχει βρει για να του μιλήσει είναι ο ένας φίλος του γιου του και ο οδηγός του μοιραίου οχήματος.
«Ο οδηγός που ήταν πέντε χρόνια φίλοι με τον γιο μου, πού είναι. Είναι απών. Έχει εξαφανιστεί. Αυτός ευθύνεται για τον άδικο χαμό τριών ψυχών. Και τα κορίτσια που χάθηκαν ήταν μοναχοκόρες. Ούτε μια συγνώμη δεν έχει ζητήσει και αυτό αυξάνει πιο πολύ τον εκνευρισμό μας. Εγώ δεν απείλησα κανέναν και μιλάω με τα καλύτερα λόγια για όλους αλλά εσύ παιδί μου, που κρατούσες το τιμόνι εκείνο το βράδυ και έριξες το αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα, έλα να μου πεις τι συνέβη και το έκανες αυτό και χάθηκε για πάντα ο Αντρέας μου».
Ο κ. Βησσαρίων Αλέξης θυμάται όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα και γεμάτος συγκίνηση αποκαλύπτει πως έμαθε για το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε στον μονάκριβο υιο του τη ζωή. «Εκείνο το βράδυ είχαμε τις εκλογές και ήμουν βάρδια επιφυλακής. Ξαφνικά μας κάλεσαν να πάμε στο λιμάνι για ένα αυτοκίνητο με επιβαίνοντες που είχε πέσει μέσα στη θάλασσα. Όταν φτάσαμε , έβγαζαν το παιδί μου πνιγμένο μέσα από το νερό. Τόσα χρόνια λόγω της δουλείας μου έχω δει παιδιά τραυματισμένα , πεθαμένα, κρεμασμένα και ποίος θα μου το έλεγε ότι σε αυτή τη βάρδια θα έβλεπα το δικό μου το παιδί πνιγμένο. Δυστυχώς ήταν άτυχα και τα τρία παιδιά. Ο γιος μου ήταν άτυχος γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που έχω στα χέρια μου, το παιδί μου προσπάθησε να ανοίξει την ασφάλεια για να βγει από το αμάξι αλλά η ασφάλεια είχε παιδικό κλείδωμα και η πόρτα άνοιγε μόνο απέξω. Έτσι λοιπόν εγκλωβίστηκε μέσα. Δεν έχω πειράξει τίποτα από το δωμάτιο του παιδιού μου είναι όλα όπως τα άφησε. Οδηγώ το αμάξι του και σκέφτομαι πως αν εκείνο το βράδυ ο Αντρέας μου δεν έμπαινε σε ξένο αμάξι και είχε πάρει το δικό του ,τώρα θα ζούσε και θα τον καμάρωνα που θα 'έπαιρνε το πτυχίο του».
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Αναβιώνει η τραγωδία στο Μόλο Αγίου Νικολάου που στοίχισε τη ζωή τριών φοιτητών