Πάτρα: "Λουκέτο" σε 15ο και 17ο δημοτικό σχολείο - Αντιδρούν γονείς και μαθητές για τη συγχώνευση - "Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, δεν θα κάνουμε πίσω..."

ανακοίνωση της ενωσης γονέων

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμβολικές καταλήψεις το πρωί της Παρασκευής: 

Οι γονείς προχωρήσαμε  σήμερα σε κατάληψη των σχολείων 15ο και 17ο Δημοτικό στην Δροσιά. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας ,οι σύλλογοι γονέων των δυο σχολείων, γονείς και μαθητές αντιδρούμε στη συγχώνευση των σχολείων και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. 

Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχώνευση των συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων 15ου και 17ου (συγκρότημα Δροσιάς) μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η ανάπτυξη ενός 20θέσιου σχολείου στη θέση του συγκροτήματος πέραν των δυσλειτουργιών που θα δημιουργηθούν θα υποβαθμίσει το εκπαιδευτικό έργο και κατ επέκταση την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των μαθητών. 

Η Ένωση Γονέων Πάτρας καλεί τις υπηρεσίες   του Υπουργείου Παιδείας  να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς  σαν αριθμούς και να λαμβάνουν  υπ όψιν τους και τις επιπτώσεις που έχουν  οι αποφάσεις που λαμβάνουν στις ζωές αυτών των ανθρώπων .

Οφείλουμε όλοι  να αντιδρούμε   δυναμικά ενάντια στις συγχωνεύσεις – «κλείσιμο» των σχολείων γιατί:

Θέλουμε σχολεία που να προάγουν τη γνώση και όχι τις δεξιότητες .

Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο.

Αντιδρούμε στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών μας .

Διεκδικούμε ουσιαστική μάθηση για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διαχωρισμούς.

Οι 25-30 μαθητές ανά τμήμα , οι υποβιβασμοί και οι συγχωνεύσεις σχολείων  μόνο προβλήματα θα  εμφανίζουν,  προωθώντας την ημιμάθεια και την αμορφωσιά.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί έχουν δικαίωμα στο μέλλον  και τους αξίζει το καλύτερο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ