Αχαΐα: Η δυσοσμία από τα Πυρηνελαιουργεία "έπνιξε" σήμερα και την Πάτρα

ιδιαιτέρως αισθητή ακόμη και στο κέντρο

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας αλλά και πολλών περιοχών της Πάτρας ακόμη και του κέντρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες στο tempo24.gr, η δυσοσμία από την λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στο Θεριανό Αχαΐας, είναι ιδιαιτέρως αισθητή από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) βιώνουν για ακόμη μια χρονιά την αφόρητη κατάσταση, που προκαλείται από την λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων και ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται πως την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και έπειτα από καταγγελίες και παρεμβάσεις φορέων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατόπιν ελέγχων στις επιχειρήσεις, έλαβε την απόφαση να μπει λουκέτο στις μονάδες.

Οι επιχειρηματίες κατάφεραν να επαναλειουργήσουν τα Πυρηνελαιουργεία, καθώς μετά από προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και σχετική απόφαση της, πήραν  το πράσινο φως, ακυρώνοντας την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης