Δυτική Αχαΐα: «Καμία υποβάθμιση στα σχολεία μας»

Ομόφωνο «όχι» του δημοτικού συμβουλίου για τις συγχωνεύσεις

«Καμία υποβάθμιση στα σχολεία μας», αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου δυτικής Αχαΐας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν σχετικά με την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας. 

Πρόκειται για τον υποβιβασμό των σχολείων Βελιτσών, Πορτών, Πηγαδιών και του νηπιαγωγείου Άρλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η εισήγηση περιελάμβανε και το δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου Σπάτα. Στη νέα εισήγηση που ήρθε προς γνωμοδότηση είχε αφαιρεθεί. 

Οι εισηγήσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τις εν λόγω περιοχές, εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος της συζήτησης, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην δεχθούν καμία μεταβολή πέραν των αναβαθμίσεων των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή του δήμου και των συλλόγων γονέων ώστε να οργανωθεί ένα κοινό μέτωπο για την ολοκληρωμένη παροχή στις σχολικές μονάδες της δυτικής Αχαΐας και ενίσχυση στα απομακρυσμένα χωριά, πριν ερημώσουν…

«Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σχολεία μας να υποβαθμιστούν. Άλλωστε μέχρι σήμερα, έχουμε αποδείξει ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε, με στόχο τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας και πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αβάμθια και Ββάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο βοηθός δημάρχου σε θέματα Παιδείας και Εκκλησίας και πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφώντας Μπαχράς. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ