Επιστολή ΕΕΣΠ προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

για την αναγνωριση πλασματικων χρόνων ασφαλισης

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, έπειτα από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις εισφορές αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων τις οποίες το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης  ακόμα δεν έχει αποστείλει στις Υπηρεσίες του,  απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με τον Νόμο 4387 που ψηφίστηκε 12/5/2016 περί ΕΦΚΑ,  εξακολουθούν να υπάρχουν μία σειρά από εκκρεμότητες οι οποίες  όπως έχει υποσχεθεί το Υπουργείο θα τακτοποιηθούν άμεσα.

Μεταξύ άλλων, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων παραπόνων και κρίνουμε ότι είναι εξαιρετικά επείγον να επαναπροσδιοριστούν οι εισφορές αναγνώρισης πλασματικών χρόνων (στρατιωτικής θητείας, περιόδου σπουδών κ.ά.) τις οποίες το Υπουργείο δεν έχει ακόμα αποφασίσει να αποστείλει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης  να μην μπορούν να λάβουν ούτε προσωρινή σύνταξη καθώς από 12/5/2016 οι υπηρεσίες αναμένουν να αποσταλούν οι νέες εισφορές.  Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος καθώς πολλοί ασφαλισμένοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι πλέον των έξι μηνών, με μηδενικό εισόδημα.

Επειδή γνωρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οποία το υπουργείο σας προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα, παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε του δίκαιου αιτήματός μας.»

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ