Με μια φράση "Να προσέχεις τα παιδιά", η άτυχη 41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη από τη Ζάκυνθο αποχαιρέτησε τον σύζυγό της, λίγο πριν τη διασωληνώσουν και την εισάγουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Η άτυχη γυναίκα από τη Ζάκυνθο αφήνει πίσω της δύο παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr.
Πραγματικά συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που έζησε ο Νίκος Αρβανιτάκης, σύζυγος της άτυχης γυναίκας η οποία παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές ύστερα από επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.
"Άρχισε κάποια στιγμή, την Πέμπτη να κάνει εμετούς, δεν αισθανόταν καλα, όμως ήταν εντάξει, περπατούσε. Την Πέμπτη το βράδυ δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου καλά. Πέρασε η νύχτα και την Παρασκευή το πρωί είχε πόνους, δεν ήταν καλά με αποτέλεσμα να της κάνουν αξονική, υπέρηχο, δεν έβρισκαν κάτι. Από την πρώτη στιγμή όμως, είχε χαμηλή πίεση, 6-7 και της έλεγαν να φάει κάτι αλμυρό και ότι δεν είναι τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν στις 12 -12.30 η γυναίκα μου να έχει φοβερούς πόνους, δύσπνοια, να έχουν πέσει οι γιατροί επάνω της, να μην ξέρουν τι είναι, να μην μπορούν να βοηθήσουν", σημειώνει.
Όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian, αμέσως μετά αφού δεν έβρισκαν τι έχει, την έβαλαν σε ασθενοφόρο και την έστειλαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.
"Στο ΠΓΝΠ όταν έφθασα εγώ αργότερα εκεί μου είπαν στα εξωτερικά ότι είναι δύσκολη η περίπτωση, δεν είναι εύκολο να ζήσει, είναι διαλυμένη η γυναίκα. Έλειπαν μέχρι και εξετάσεις που της έκαναν από το φάκελο από τη Ζάκυνθο, προσπάθησαν να τη σώσουν, τη διασωλήνωσαν. Μάλιστα μία γιατρός μου είπε πήγαινε να της μιλήσεις πριν την αποκοιμήσουμε, γιατί είναι πολύ δύσκολο αύριο να ξαναξυπνήσει. Πήγα και της είπα κουράγιο Ελένη, θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Μου απάντησε πως δεν γίνεται τίποτα, να προσέχεις τα παιδιά".
Συνεχίζει να περιγράφει ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας πως μπήκε στη ΜΕΘ, κάθισαν εκεί για 8 μέρες, εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, έκαναν τα πάντα, όπως λέει χαρακτηριστικά ευχαριστώντας τους, "αλλά η κατάσταση ήταν επιβαρυμένη, αργήσαμε".
Όσον αφορά τις ευθύνες λέει: "Σίγουρα κάτι φταίει, ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις. Έχανε τα ζωτικά όργανα το ένα πίσω από το άλλο. Ήταν λες και της έριξαν δηλητήριο στο αίμα. Τωρα τι έφτιαξε δεν το ξέρω. Πιστεύω θα μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια. Δεν μπορώ να πω ποιος φταίει μέχρι να αποδειχθεί, όμως υπάρχουν ευθύνες έστω και για την καθυστέρηση. Φταίνε όλοι για την καθυστέρηση. Εύχομαι κανένας να μην ζήσει αυτό που περάσαμε εμείς".
Αγώνας για να την φέρουν και να τη θάψουν
Μεγάλη είναι η αγωνία της οικογένειας και των συγγενών της άτυχης Ελένης, αφού εκτός από την οδύνη τους έχουν να δουν τι θα κάνουν και για τη μεταφορά της σορού στο νησί, όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.gr, αφού η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ, που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης, καθιστά απαγορευτική την μεταφορά της άτυχης μητέρας στη Ζάκυνθο.
Ακόμα τέσσερα περιστατικά
Στην κυριολεξία οι Αρχές ψάχνουν εξονυχιστικά να βρουν τι έχει συμβεί, αφού πέρα από την άτυχη 41χρονη, τέσσερα ακόμα περιστατικά παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Η μια περίπτωση παρακολουθείται ακόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ οι άλλες τρεις ήταν πιο ελαφριές και ήδη οι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους.
Διαβάστε επίσης: