Στο Καστελόριζο σήμερα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Αναχώρησαν με στρατιωτικό ελικόπτερο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi

Στο Καστελόριζο μεταβαίνουν σήμερα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.​

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, δεσμεύοντας περιοχές ανοιχτά του Καστελόριζου για την διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης, ο Πάνος Καμμένος και μέλη της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής θα βρίσκονται στο ακριτικό νησί, όπου θα έχουν επαφές με τοπικούς φορείς και τη στρατιωτική διοίκηση της Μεγίστης.

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην τη Χρυσής Αυγής, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση Καμμένου, συνεπώς στο ελικόπτερο με προορισμό το Καστελόριζο, δεν θα επιβιβαστούν όλα τα μέλη της Επιτροπής.

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλίαπου θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού», είχε επισημάνει ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην πρόσκληση για το Καστελόριζο, την οποία απέρριψαν επίσης ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Έτσι στο Καστελόριζο θα ταξιδέψουν τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, και Χρυσή Αυγή.

Να σημειωθεί πάντως πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, ο οποίος συγκαλεί την Επιτροπή, έχει ενημερώσει βουλευτές ότι η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή, διαχωρίζοντας τη συνεδρίαση από την επίσκεψη στο ακριτικό νησί.

Πηγή: cnngreece.gr

Διαβάστε επίσης