«Ακραία διοικητική πράξη» στο ΤΕΙ Πύργου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΟΕΠ & ΤΜ

«Διοικητικές πράξεις τέτοιου χαρακτήρα ανεξαρτήτως ποιος έχει δίκιο και άδικο δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, για την αντικατάσταση της Αναστασίας Ζαφειροπούλου από τον Ιωάννη Κουτσονίκο στην προεδρία του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου για τα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου χθες το πρωί.

Ο κ.Γαβρόγλου επισήμανε πως τα ιδρύματα είναι αυτόνομα και καλώς λύνουν τις διαφορές μεταξύς τους μέσα στο πλαίσιο της αυτονομίας, ωστόσο έκανε έκκληση για εξεύρεση λύσεων μέσα από τον διάλογο, διότι «είναι ένα πρόβλημα η χειροτέρευση αυτού του κλίματος, όταν υπάρχουν τέτοιες ακραίες διοικητικές πράξεις» και συμπλήρωσε ότι θα αποφανθεί περί της νομιμότητας αφού ενημερωθεί υπηρεσιακά και εξετάσει το ζήτημα…

Ο κ. Κουτσούκος έθεσε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πύργου, όπως οι υποδομές, καθηγητές, έλλειψη εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό, κ.λπ., τονίζοντας τη ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους, καθώς η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η αναβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο αποτελεί καθολικό αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας.  Μάλιστα, για τον νέο πρόεδρο του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ ανέφερε ότι σύμφωνα με τη δική του πληροφόρηση «ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι εξέχον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που έχουν την άποψη –τα είχα πει και στην κ. Αναγνωστοπούλου- που λέει να τα πάρουμε πίσω τα τμήματα στην Πάτρα. Γι’ αυτό κρατούν και τα εργαστήρια. Αυτό θέλω να δείτε ως μία πολιτική που έχει να κάνει με τα εσωτερικά της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία, όπως όλη η γραφειοκρατία, δεν θέλει να της αλλάξουμε ούτε μία καρέκλα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μιας κοινωνίας και τις εκπαιδευτικές ανάγκες».

Ο κ. Γαβρόγλου, τόνισε ότι θα αναζητήσει λύσεις, σε συνεργασία και με τους Τοπικούς Φορείς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προοπτική του Τμήματος, καθώς θα γίνει καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε μια εποχή κρίσης η πρώτη αντίδραση είναι η συγκέντρωση των τμημάτων «σε ένα γενικότερο campus», όμως διατύπωσε και την άλλη οπτική «να δεχθούμε αυτή την απίστευτη πανσπερμία που υπάρχει» και πέταξε το «μπαλάκι» στους τοπικούς φορείς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες επί της ουσίας να δούμε πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα ιδρύματα. Διότι αν η τοπική κοινωνία το μόνο που κάνει είναι να εισπράττει, επειδή προφανώς υπάρχει ένας κόσμος που καταναλώνει κλπ., δεν βοηθάει την εκπαίδευση».

Κλείνοντας ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνει συνάντηση μιας αντιπροσωπείας με τον ίδιο και τον Ηλείο υφυπουργό Παιδείας Δημ.Μπαξεβανάκη,  για αναλυθεί η προοπτική των τμημάτων.

Ο κ.Κουτσούκος υπογράμμισε ότι η Ηλεία μπήκε για πρώτη φορά στο χάρτη των ΑΕΙ τη δεκαετία του 1990 με τα δύο τμήματα ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την υποβάθμισή τους στο όνομα καμίας πολιτικής παρέμβασης και σκοπιμότητας.  

Πηγή: patrisnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ