Ι. Φωτήλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαφτίσει «το κρέας ψάρι» για να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία

παρέμβαση του αχαιού βουλευτή

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας, στην εκπομπή του KONTRA Channel «KONTRA 24» με το δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου:  

Η καταγγελία του ΚΚΕ για συνακροάσεις συνομιλιών είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία αλλά δυστυχώς, δεν είναι το μόνο. Οι εξελίξεις στη δικαιοσύνη αποτελούν επίσης πλήγμα, όταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητά από τον πρωθυπουργό - κατά παράβαση του Συντάγματος- αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών. Επιπλέον, υποθέσεις με λίστες που στο πρόσφατο παρελθόν έριξαν κυβερνήσεις παραγράφονται σε λίγο καιρό εντείνοντας την δυσπιστία προς τη δημοκρατία.
Το μνημόνιο χωρίς λεφτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το ΔΝΤ  το έχουμε ξαναζήσει με τον κ. Βαρουφάκη το α΄ εξάμηνο του 2015. Η κυβέρνηση βέβαια θα προσπαθήσει εκ νέου να κάνει «το κρέας ψάρι» στην προσπάθειά της να παραμείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία. Σε κάθε περίπτωση σχέδιο δεν υπάρχει, μόνο παλινωδίες Υπουργών: ο κ. Σκουρλέτης δεν θέλει το ΔΝΤ αλλά ο κ. Παπαδημητρίου το θέλει. Δεν μπορεί να υπάρξει ριζική λύση αν δεν φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση και να προκύψει μία νέα που θα εφαρμόσει διαφορετικό μείγμα πολιτικής για προσέλκυση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεις. Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι δήθεν θα δείξει υπεύθυνη στάση ο Σύριζα σε οικουμενική κυβέρνηση όταν δεν το κάνει τώρα.
Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι ανησυχητικές στο Κυπριακό και το Αιγαίο και επιτείνονται από την ανικανότητα του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί σε επιπλέον ο κ. Τσίπρας από την Κούβα να μιλάει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, όταν από αυτούς περιμένει στήριξη.