Πάτρα: Αγώνας δρόμου για τον Φάνη Τσιμιγκάτο

την κυριακή

Ο αγώνας δρόμου της Κυριακής 27 Νοεμβρίου που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου και την ερασιτεχνική Παναχαϊκή, για να τιμηθεί η μνήμη του Πατρινού πανελληνιονίκη και πολυνίκη μαραθωνοδρόμου, Φάνη Τσιμιγκάτου, θα είναι προάγγελος καθιέρωσης ετήσιου ημιμαραθωνίου, που θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, και θα γίνεται στη μνήμη του. Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, ο σύμβουλος του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος  αποκάλυψε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή δρομολογεί τις διαδικασίες για την μετονομασία του έλους της Αγυιάς, σε πάρκο μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου για να τιμήσει τον άνθρωπο που εκτός από τους μεγάλους αγώνες δρόμου, έδωσε και αγώνες για την πόλη, πρωτοστατώντας για την ανάδειξη του έλους ως κυψέλη μαζικής άθλησης.

Ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων της προσεχούς Κυριακής είναι κυρίως ένα «δρομικό γεγονός» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα τερματίσει στο έλος της Αγυιάς. Ο Δήμος και οι συνδιοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας για τον Φάνη Τσιμιγκάτο, τόνισε ότι αυτός δεν ήταν απλά ένας ξεχωριστός αθλητής, αλλά ένας αγωνιστής της ζωής. Με το ίδιο πάθος που έτρεχε στους μαραθωνίους, πάλευε και στο στίβο της ζωής όχι μόνο για τον εαυτό του και τη οικογένειά του αλλά για το γενικότερο καλό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, Σπυρίδων Μπούσιας συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της να τιμηθεί ο Φάνης Τσιμιγκάτος και σημείωσε ότι ο Τσιμιγκάτος θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, αν έμενε να γυμναστεί με τους προπονητές του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα, αλλά ο χαρακτήρας του δεν έμπαινε σε καλούπια και προτίμησε να μείνει στην Πάτρα και να ασχολείται και με θέματα της πόλης του.

Διαβάστε επίσης