Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα που λιώνει στο στόμα

26/12/2021 | 22:04

 

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη:
200 γραμμ. αλεύρι
150 γραμμ. βούτυρο
2 κ.σ. νερό
αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ζυμώνετε, ρίχνετε το νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Καλύπτετε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30′.

Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας. Την τοποθετείτε στο ταψί και κάνετε μερικές τρυπούλες με ένα πιρούνι. Καλύπτετε με λαδόχαρτο και στρώνετε από πάνω ξερά φασόλια για να μην σπάσει η ζύμη.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10′, αφαιρείτε το λαδόχαρτο με τα φασόλια και ψήνετε για 10′ ακόμα.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά και τα μανιτάρια να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη ζύμη, χτυπάτε ένα αυγό και περιχύνετε τη γέμιση. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε για 30′ στους 180 βαθμούς.

https://www.govastileto.gr/

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)