Αυτό είναι το κομμάτι με τις περισσότερες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες στην ιστορία της μουσικής

13/02/2020 | 20:58

 

Το κομμάτι με τις περισσότερο ψυχοθεραπευτικής ιδιότητες της μουσικής είναι η «Σονάτα 448 για Δύο Πιάνα» του Μότσαρτ, σύμφωνα με ένα ειδικό.

Επιπλέον το κομμάτι έχει το περίφημο Mozart Effect σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Επιληψίας. Έρευνες έδειξαν πως ακούγοντας το κομμάτι βελτιώνονται οι δεξιότητες χωρικής συλλογιστικής μας (ως χωρικό συλλογισμό ορίζουμε την διαδικασία με τη βοήθεια της οποίας σχηματίζουμε ιδέες για τις ιδιότητες και σχέσεις στο χώρο, τις αναπαριστούμε με πραγματικές και νοερές εικόνες και τέλος τις διαχειριζόμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων.)

Επίσης, ακούγοντας το κομμάτι μειώνονται οι επιληπτικές κρίσεις των ασθενών.

Μόνο άλλο ένα κομμάτι στην ιστορία της μουσικής έχει (σχεδόν) τόσες πολλές ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, και το έγραψε ο Έλληνας new age συνθέτης Yanni. Λέγεται “Acroyali/Standing In Motion” και περιέχεται στο πολυπλατινένιο άλμπουμ του Yanni Live at the Acropolis. Έχει κι αυτό το “Mozart effect” κυρίως επειδή μοιάζει τόσο πολύ στη σονάτα του Μότσαρτ στο τέμπο, στη δομή και τη μελωδία.

Γ. Βαρδινογιάννης: «Πρόβλημα εφοδιασμού αν επεκταθεί ο πόλεμος»

Παπαθωμά για ισχυρισμούς Καρκά πως ο Τσαρούχας ξυλοκοπούσε πρώην συντρόφους του: Δεν είναι καθόλου νευρικός, ούτε βίαιος

Ζαχάρω: Βρέθηκε νεκρός ο 49χρονος που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της Τρίτης

Πάτρα: 18 συλλήψεις στο λιμάνι στην απεργία των ναυτεργατών

Σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Τάιλερ Πέρι – Ηθοποιός τον μηνύει για σεξουαλική επίθεση και διεκδικεί 260 εκατ. δολάρια

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Απόστολος Γκλέτσος: Σήμερα τελειώνει κάθε σχέση μου με το κόμμα, ο λόγος προφανής

Τι πιο χαριτωμένο από ένα κουτάβι με ροζ βελούδινες πατούσες και ατσούμπαλο περπάτημα!

Υπέρταση: Πέντε νόστιμα τρόφιμα που ρίχνουν την πίεση – Δοκιμάστε τα