Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια, καρότα και μπέικον

04/02/2022 | 15:35

Υλικά Συνταγής

κοτόπουλο: 1 μεγάλο, σε μερίδες
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδια: 2 μεγάλα, καθαρισμένα, χονδροκομμένα
μανιτάρια: 200 γρ. καθαρισμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
μπέικον: 150 γρ. σε κομματάκια
κόκκινο κρασί: 500 ml
μπαχάρι: μερικοί κόκκοι
δάφνη: 1 φύλλο
θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
ζάχαρη λίγη
αλάτι, πιπέρι
καρότα: 2 κομμένα σε χονδρές ροδέλες
νερό ή ζωμός κοτόπουλο: 250ml ζεστό, εφόσον χρειασθεί

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του πουλερικού. Ζεσταίνετε τις 5 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες καλά και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 4΄-5΄ανακατεύοντας.
Προσθέτετε ξανά τις μερίδες του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το μπαχάρι, τη δάφνη και λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 45′ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και ελέγχοντας τα υγρά. Αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου.
Σοτάρετε το μπέικον σε τηγάνι στο λάδι που περίσσεψε και όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνετε και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το μείγμα μανιταριών-μπέικον στην κατσαρόλα 15′ πριν το τέλος του μαγειρέματος (περίπου στο μισάωρο). Κατεβάζετε το φαγητό απ’ τη φωτιά αφού πιει τα υγρά.

 

icookgreek.com

 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)