Πότε έρχονται οι μειώσεις τιμών σε 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ

12/10/2025 | 10:28

Τις επόμενες ημέρες οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα που βάζουν στο καλάθι τους, με βάση τη νέα πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, η διαδικασία ενημέρωσης από τα σούπερ μάρκετ προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 1000 και οι μειώσεις τιμών εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 5% έως 10%. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοδωρικάκος «στόχος είναι για βασικά προϊόντα που αφορούν στη διατροφή, τη συντήρηση του σπιτιού και την ατομική υγιεινή, να πέσουν οι τιμές τους πάνω από 5% και όσο γίνεται περισσότερο και για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Επιπλέον ο υπουργός υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία την σημασία εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας και ότι οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ – και τα πρόστιμα, όποτε και εάν αυτό απαιτείται – συνεχίζονται κανονικά.

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

Πυροβόλησαν μηχάνημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην σύντροφό του – Χαμός έξω από πολυκατοικία