Υπόθεση Μουρτζούκου – Δολοφονία Παναγιωτάκη: Εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων μετά το πόρισμα της Τριμελούς

Ο θάνατος του μικρού Παναγιωτάκη αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Το πολυσέλιδο έγγραφο, περίπου 100 σελίδων, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπήρξαν παθολογικές αιτίες. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η υποξία αποτελεί τον πιο συμβατό μηχανισμό θανάτου με τα ευρήματα.

Στο επίκεντρο της έρευνας παραμένει η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί μετά την ομολογία της για τέσσερις άλλους θανάτους βρεφών. Αν και αρνείται ότι είχε σχέση με τον χαμό του Παναγιώτη, το αγοράκι κατέληξε στο σπίτι του στην Αμαλιάδα, την ώρα που βρισκόταν στη φροντίδα της.

Η επιτροπή ιατροδικαστών παρέδωσε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Παναγιωτάκη. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία θανάτου και ως πιο πιθανή αιτία θανάτου αναδεικνύεται η υποξία. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, από τη στιγμή που οι ιατροδικαστές έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια και «βλέπουν» υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, συνεπώς πιθανό ασφυκτικό θάνατο), η έρευνα μπαίνει στην επόμενη φάση της και περνά πλέον και στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών που κατά την επικρατέστερη εκδοχή είναι θέμα χρόνου να ασκήσουν διώξεις.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, θα προσπαθήσουν να μιλήσουν εκ νέου με την Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού. Ήδη έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τρία βρέφη, ενώ αρνείται ότι δολοφόνησε τον μικρό Παναγιωτάκη. Σε συνομιλίες της αφήνει να εννοηθεί ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις που μπορούν να «κάψουν» πρόσωπα. Άγνωστο παραμένει εάν θα αποδώσει ευθύνες σε κάποιον άλλον για το θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη.

Πάντως, η μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη έχει παρακαλέσει την Ειρήνη Μουρτζούκου δημοσίως να πει την αλήθεια για τον θάνατό του.

ereportaz.gr

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν