Τρεις φράσεις πιο σημαντικές από το «σ’ αγαπώ», που θέλει να ακούσει κάθε παιδί από τους γονείς του

Δεν υπάρχει πιο γλυκιά φράση. Πολλές φορές, όμως, το «σ΄αγαπώ» από έναν γονιό σε ένα παιδί, μπορεί να μην είναι αρκετό και να θέλει να ακούσει κι άλλα πράγματα από εκείνον.

«Είμαι εδώ για να μου μιλήσεις όποτε θέλεις»

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πάντα ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα παιδιά, σε κάθε ηλικία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους όσα θέλουν, ειδικά τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και να μη φοβούνται ότι θα υποστούν αρνητικές συνέπειες από εκείνους, αν ανοίξουν το στόμα τους.

«Καμιά φορά κάνω κι εγώ λάθη»

Η υπομονή ενός γονιού μπορεί να εξαντληθεί κάποια στιγμή και να φωνάξει στο παιδί του χωρίς λόγο ή να κάνει κάτι το οποίο δεν συνηθίζει, με αποτέλεσμα το παιδί να τρομάξει και να κλειστεί στον εαυτό του, χάνοντας έστω και προσωρινά την αίσθηση της ασφάλειας. Η διαβεβαίωση από έναν γονιό προς ένα παιδί ότι έχει κάνει λάθος και ότι το παιδί δεν φταίει είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή του.

«Να είσαι όπως θέλεις»

Η αποδοχή του παιδιού για αυτό που είναι αποτελεί τον ορισμό της αγάπης. Όταν ένας γονιός αφήνει το παιδί του να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, να τα βρει μαζί του, να κάνει όσα θέλει – αρκεί να μην το βλάψουν – και να αναπτυχθεί ψυχολογικά, το αποτέλεσμα είναι μία προσωπικότητα που στέκεται γερά στα πόδια της.

 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ