Σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

14/01/2020 | 16:34

Υπάρχει σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη που χαρίζει ευεξία και μακροζωία; Η απάντηση είναι πως ναι και μάλιστα πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό με βιολογικά υλικά, πολλές υπερτροφές και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι σκέτη απόλαυση!

Το σαλάμι σοκολάτας είναι ένα γλυκό που όχι μόνο θα απολαύσετε χωρίς τύψεις, αλλά επιπλέον θα σας δώσει ενέργεια και όλα τα οφέλη των υλικών super foods που περιέχει.

Στα συν αυτού του γλυκού πειρασμού υπολογίστε τη διατροφική αξία των υπερτροφών  και θα καταλάβετε για ποιο λόγο θα χαίρεστε και θα απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά.

Extra tip: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να πλάθεται. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκάλι επιπλέον.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το σαλάμι σοκολάτας είναι:

125 γραμ. κακάο 0% λιπαρά (βιολογικά προϊόντα)
170 γραμ. βούτυρο καρύδας μαλακό (στα βιολογικά προϊόντα)
300 γραμ. ωμά φουντούκια αλεσμένα
2 κουταλιές σπόρους Chia (σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
2 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο
1/2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
25 χουρμάδες αποξ. αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι
4 κ.σ σταφίδες μαύρες
4 κ.σ κράνμπερι
200 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη)

Επί το έργον:

Για το vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ τα ανακατεύουμε. Γίνεται σαν πηχτός χυλός.

Το παγώνουμε να πήξει, για να μπορούμε να το πλάσουμε και να του δώσουμε σχήμα ρολού.  Πλάθουμε σε ρολά (2- 3 μικρά ρολά), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη.

Αφού σφίξει το σαλάμι σοκολάτας, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.

Εναλλακτικά το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφού πήξει το κόβουμε σε κομματάκια.  Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία