Ψητά νάτσος καλαμποκιού με σάλτσα

29/03/2019 | 16:49

Υλικά (για 12 μερίδες)

2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού Pan

1¾ κούπας νερό

1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα

2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. σάλτσα la costena (ή άλλη πικάντικη σάλτσα)

3 κ.σ. κέτσαπ

λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι. 

Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. 

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά από τη μία μεριά και ένα λεπτό από την άλλη. Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο τη μία πάνω από την άλλη όταν είναι έτοιμες και τις σκεπάζουμε έτσι ώστε να παραμείνουν μαλακές. 

Στη συνέχεια με ψαλίδι κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
 

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Νεκρός 56χρονος στο σπίτι του