Που πηγαίνει αυτή η πορεία;

06/02/2016 | 11:42

Ήταν πετυχημένη η γενική απεργία, δεν χωρά αμφιβολία. Μεγάλες οι συγκεντρώσεις, μεγάλες οι πορείες και ήταν όλοι εκεί. Αν όμως κοιτάξουμε με λίγη προσοχή θα διαπιστώσουμε το πρόβλημα.

Επειδή ακριβώς ήταν όλοι εκεί, από τον Αμβρόσιο και τους παπάδες μέχρι τα φρικιά και φυσικά το αιώνιο ΠΑΜΕ, δεν υπήρχε κι ούτε προέκυψε μια, ελάχιστη έστω, κοινή συνισταμένη.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου; Καμιά αντίρρηση, να αποσυρθεί. Και με το ασφαλιστικό τι θα γίνει; Γιατί κάποτε πρέπει να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό, ένα πρόβλημα που δεν έχει εύκολες λύσεις.

Πριν μερικά χρόνια απορρίψαμε με εξίσου μεγάλες διαδηλώσεις το σχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό. Σήμερα όλοι συμφωνούμε ότι τότε κάναμε λάθος. Προσοχή δεν ισχυρίζομαι ότι Γιαννίτσης=Κατρούγκαλος, ξαναλέω όμως ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διάθεση 11-12 δις. ευρώ ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή από τους φόρους μας) προς το ασφαλιστικό σύστημα. Συνεπώς πρέπει να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό και μάλιστα τώρα.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και οι μεγάλες πορείες συγκινούν και καλά κάνουν. Αλλά οι πορείες κάπου πρέπει να πηγαίνουν, κάπου να οδηγούν, κάπου να καταλήγουν. Κι αυτό θαρρώ πως έλειψε.

Πως μας λείπει γενικώς…

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της