Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή του

19/10/2025 | 21:41

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις πρέπει να έχουν υποβληθεί και οριστικοποιηθεί στη σχετική ηλεκτρονική ιστοσελίδα (κλικ εδώ), μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσω της νέας πλατφόρμας ΠΟΘΕΝ είναι διαθέσιμη η υποβολή ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης 2025 (χρήση 2024).

Η φετινή διαδικασία παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Η πιο βασική είναι η αυτόματη άντληση τραπεζικών και επενδυτικών στοιχείων, καθώς οι υπόχρεοι μπορούν πλέον, με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, να αντλούν απευθείας από τα συνεργαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεδομένα που αφορούν καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις.

Ωστόσο, η νέα αυτή ευκολία συνοδεύεται και από παγίδες, καθώς η ευθύνη για την ακρίβεια των στοιχείων παραμένει αποκλειστικά στον φορολογούμενο. Τυχόν λάθη ή παραλείψεις, ακόμη και μικρής σημασίας, μπορεί να προκαλέσουν αναδρομικούς ελέγχους.

Πώς θα κάνετε τη δήλωση

1. Η είσοδος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας με τους κωδικούς Taxisnet.

2. Μόλις συνδεθείτε, δίνεται η επιλογή για την αυτόματη άντληση των στοιχείων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο υπόχρεος θα πρέπει να ελέγξει προσεκτικά αν έχουν αντληθεί τα στοιχεία από όλες τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται και ότι είναι σωστά τα στοιχεία.

3. Κατά την επαλήθευση των στοιχείων, ο υπόχρεος ελέγχει όλα τα προσυμπληρωμένα πεδία. Αν λείπουν στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν. Αν υπάρχουν λάθος στοιχεία πρέπει να διορθωθούν σε αυτό το στάδιο, πριν την οριστικοποίηση.

Δείτε εδώ το νέο εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής Πόθεν έσχες (ν.5026/2023) με τις αναλυτικές οδηγίες:

Νέο εγχειρίδιο Πόθεν Έσχες (2025)

Σημειώνεται πως εφόσον γίνει εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της δήλωσης, επιτρέπεται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον υπόχρεο εντός 30 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Πηγή: cnn.gr

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ