Πώς να φτιάξεις νοστιμότατα γεμιστά αυγά

20/06/2020 | 22:15

 

Τα βραστά αυγά τα αγαπάμε και τα τιμούμε, μόνο και μόνο όμως γιατί δεν έχουμε δοκιμάσει τη γεμιστή εκδοχή τους!

Είναι πεντανόστιμα και εύκολα στην παρασκευή, ενώ κανόνες και όρια δεν υπάρχουν εδώ. Παρά μόνο φαντασία και πειραματισμός.

Υπάρχει ωστόσο η κλασική συνταγή για να ξεκινήσεις τις δημιουργίες. Τι θα χρειαστείς; Δώδεκα σφιχτοβρασμένα αυγά, μισή κούπα μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν, μισό κουταλάκι του γλυκού καυτερή σος, καπνιστή πάπρικα και τηγανητό μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Όταν κρυώσουν τα βραστά αυγά, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους οποίους αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, τη ντιζόν και την καυτερή σάλτσα, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες και ομογενοποιημένο μείγμα.

Γεμίζουμε τις κοιλότητες στα ασπράδια με το μείγμα και τα καρυκεύουμε με ό,τι θέλουμε. Στην κλασικότερη συνταγή, με πάπρικα και τραγανά κομματάκια μπέικον. Και κάτι πράσινο συνήθως, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο, κόλιανδρο κ.λπ.

https://www.newsbeast.gr/

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)