Πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού

09/04/2025 | 08:13

Σε ποιον δεν αρέσουν τα κουλουράκια; Eιδικά αν είναι αφράτα και αναδύουν αρώματα φρεσκοκομμένου  λεμονιού, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Μπορεί ο chef Γιώργος Τσούλης να προτείνει αυτή τη συνταγή για κουλουράκια λεμονιού για το Πάσχα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν τη δοκιμάσετε, θα τη φτιάχνετε συνέχεια! 

Τεμαχια 28-30
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 1ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml χυμός, λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη
Ξύσμα από 1 λεμόνιΤα σκεύη που θα χρειαστείςΜετατροπέας Υλικών
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο

ΘΕΡΜΙΔΕΣ
121kcal
6%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
1.7g
3%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
20.1g
8%

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
2
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα , ώστε να σφίξει.
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
5
Αφού σφίξει η ζύμη, παίρνουμε μπαλάκια μεγέθους περίπου 25 με 30 γρ. και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
6
Τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
7
Σερβίρουμε.

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά