Παπαρδέλες με μανιτάρια, σπαράγγια και σκόρδο

23/09/2025 | 01:31

Μια εύκολη συνταγή ζυμαρικών, χορτοφαγική, που «φωνάζει» Ιταλία, γεμάτη γεύσεις και αρώματα. Παπαρδέλες με μανιτάρια, σπαράγγια και σκόρδο.

Τα υλικά

250 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες
200 γρ. μανιτάρια (λευκά, καφέ ή πορτσίνι) σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ. σπαράγγια σε κομμάτια των 4-5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)

Το μυστικό

Μία κουταλιά λάδι τρούφας θα δώσει ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο άρωμα που θα απογειώσει γευστικά αυτό το υγιεινό χορτοφαγικό πιάτο.

Η διαδικασία

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε κρατώντας όμως 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο (προσοχή να μην καεί).

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, να αποβάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια αλλά να κρατάνε λίγο.

Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δένουμε τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε, με λίγο ξύσμα λεμονιού ή μπούκοβο για επιπλέον άρωμα.

* Πηγή: Vita

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο