ΝΑΤΟ: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους της Συμμαχίας» – Απερίσκεπτη η παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από την Ρωσία

10/09/2025 | 15:59

«Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ρωσίας», ήταν τα λόγια του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε αναφερόμενος στην παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας μιας χώρας – μέλους της συμμαχίας με drones από την Μόσχα.

«Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από τη Ρωσία χθες το βράδυ ήταν εντελώς απερίσκεπτη και είτε έγινε σκόπιμα είτε όχι, είναι απολύτως απερίσκεπτο, είναι απολύτως επικίνδυνο. Αλλά η πλήρης διερεύνηση συνεχίζεται»», είπε ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

Απευθυνόμενος στον Πούτιν, είπε πως «το μήνυμά μου είναι σαφές: Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σταματήστε να παραβιάζετε τον συμμαχικό εναέριο χώρο. Και να ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι, ότι είμαστε σε εγρήγορση και ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους της Συμμαχίας».

Η Πολωνία εντωμεταξύ εντόπισε 7 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και τμήματα ενός πυραύλου μετά τη διείσδυση drones στον πολωνικό εναέριο χώρο στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του πολωνικού υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα, προσθέτοντας ότι ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο υπέστησαν ζημιές. «Βρήκαμε 7 drones και συντρίμμια ενός πυραύλου άγνωστης προέλευσης», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο υπέστησαν ζημιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πρόσθεσε η Γκαλέτσκα, επικαλούμενη προσωρινό απολογισμό.

ΠΗΓΗ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου