Με το μωράκι σας στην παραλία!

Οι υψηλές θερμοκρασίες άργησαν αλλά ήρθαν πια για τα καλά και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών μας ταλαιπωρεί όλους. Ήδη πολλοί άρχισαν τις διακοπές, οργανώνουν εξορμήσεις στη θάλασσα και παρά τις δύσκολες συνθήκες όλοι λίγο ή πολύ σχεδιάζουμε τα μπανάκια μας. Θάλασσα ,αμμουδιά, παραλίες.

Για πολλούς θα είναι ένα ξεχωριστό καλοκαίρι μιας και θα είναι το πρώτο καλοκαίρι με το μωράκι τους.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε στην παραλία για να είναι ασφαλές το μωράκι σας;

Οι παιδίατροι συστήνουν να αποφύγουμε να εκθέσουμε το μωράκι μας στον ήλιο και να το βουτήξουμε στη θάλασσα μέχρι να γίνει 3-4 μηνών. Το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού και η χαμηλή θερμοκρασία του νερού μπορούν να μεταφραστούν σαν ταλαιπωρία για το μωράκι σας. Επίσης υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης και μολύνσεων από τη θάλασσα καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού είναι ακόμα τελείως ανίσχυρο.

Εφόσον κλείσει τους πρώτους 4 μήνες μπορείτε να απολαύσετε μαζί τη θάλασσα και να χαρείτε πλατσουρίσματα και παιχνίδια. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας.

Το Νο 1 που δεν ξεχνάμε ποτέ είναι η προστασία.

Επιλέγετε να πάτε στην παραλία νωρίς το πρωί (8*00 με 11*00) ή το απόγευμα μετά τις 16*30. Τις μεσημεριανές ώρες οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και οι έντονες θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές για τα μικρά μας και όχι μόνο.
Δεν αμελούμε ποτέ το αντιηλιακό. Επιλέγετε ειδικές φόρμουλες για βρέφη και δείχνετε ιδιαίτερη σχολαστικότητα στην σωστή και συχνή επανάληψη του.
Παραλία , καλοκαίρι και τσιμπήματα είναι ένα γνωστό τρίπτυχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε το μωράκι σας απευθείας στο γρασίδι ή στην αμμουδιά. Εφοδιαστείτε με κατάλληλα σκευάσματα για περίπτωση που κάποιο κουνούπι ή αλλο έντομο τσιμπήσει το μικρό σας. Συνήθως βοηθάνε και οι κρύες κομπρέσες και πάντα είναι καλό να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας.
Πρέπει πάντα να φροντίζετε το μωράκι να βρίσκετε σε σκιά και να φοράει τα κατάλληλα ρουχάκια. Καλό είναι να προτιμάτε βαμβακερά και άνετα ρουχάκια, καπέλο και μετά την ηλικία των 6 μηνών γυαλιά ηλίου.

 Ήρθε η ώρα για την πρώτη του βουτιά.

Έχετε φροντίσει για όλα τα παραπάνω και ήρθε η στιγμή να πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά και να κάνετε την πρώτη σας κοινή βουτιά. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μπείτε σιγά σιγά για να μην τρομάξει και του δημιουργηθεί φοβία για τη θάλασσα. Πρώτα βρέχετε τα ποδαράκια του και αφού συνηθίσει τη θερμοκρασία και δείξει ότι του αρέσει, μπορείτε να βρέξετε την πλατούλα του και το κεφαλάκι του.
Είναι καλό να δημιουργήσετε μια διάθεση παιχνιδιού για να συνδυάσει τη θάλασσα με παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά και οικονομικά παιχνίδια για την παραλία και είναι μια ευκαιρία να νιώσετε και εσείς ξανά παιδί!

Για την πρώτη του βουτιά είναι αρκετό ένα 15λεπτο και μπορείτε στη συνέχεια να αυξήσετε λιγάκι τον χρόνο παραμονής μέσα στη θάλασσα.
Μετά την βουτιά πρέπει να αλλάζετε το βρεγμένο μαγιό του μωρού σας και να του φορέσετε είτε ένα στεγνό είτε τις ειδικές πάνες του εμπορίου. Πρέπει να είναι στεγνό για να μην ερεθιστεί το ευαίσθητο δερματάκι του και καλό είναι να έχετε ξεπλύνει το κορμάκι του από την αλμύρα με καθαρό νερό.

Είναι λογικό να έχετε άγχος για το πρώτο μπανάκι του μωρού σας ,όλα είναι ούτως ή άλλως καινούρια και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε μαζί. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και ξεκινήστε το πιο όμορφο καλοκαίρι σας!

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής