Μάχη κατά της ακρίβειας: Έρχεται σχέδιο για «μπλόκο» στις «μαϊμού» προσφορές των σούπερ μάρκετ

12/11/2024 | 06:48

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών και έχουμε νέα για την λίστα των προϊόντων που είναι στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των μαϊμού εκπτώσεων και των προσφορών στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του OPEN, εντός της εβδομάδας η λίστα με τους εκπτωτικούς κωδικούς θα ξεπεράσουν τα 500 προϊόντα. Μάλιστα, στόχος του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου είναι η λίστα να ξεπεράσει τα 600.

Παράλληλα, έρχονται και νέα μέτρα για την διακοπή των παραπλανητικών εκπτώσεων. Με το νέο σύστημα, η τιμή αναφοράς θα είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 30 ημερών και μάλιστα χωρίς αλλαγή συσκευασίας.

Στα πακέτα 1+1, επίσης η τιμή θα είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 30 ημερών ενώ όταν υπάρχουν συνδυαστικές προσφορές, θα παίρνουμε ως τιμή αναφοράς αυτή που υπάρχει στο ράφι μετά την έκπτωση 50% για να υπάρχουν πραγματικές προσφορές.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)