Κορονοϊός – Τέσσερις οικογένειες ζητούν εξηγήσεις για τους θανάτους στη ΜΕΘ Αγρινίου – Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα

 

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευρυπίδης Νικολάου με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, οικογένειες θανόντων ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου και προτίθενται να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους ώστε να διερευνυθούν σε βάθος οι συνθήκες από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αγρίνιο: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Σαλμάς – Και άλλος νεκρός στη ΜΕΘ covid – Εξηγήσεις έχει ζητήσει η 6η ΥΠΕ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των οικογενειών κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος: «Έθεσαν σε αμφιβολία τις οικογένειες πολλών απ’ αυτούς που απεβίωσαν στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ζητήθηκε από την Εισαγγελία Αγρινίου η διερεύνηση της υπόθεσης και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γιατί με τον τρόπο αυτό θέλαμε να ζητήσουμε, εφόσον τους λάβει ο Εισαγγελέας, τους ιατρικούς φακέλους, να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους, να ελέγξουμε τι συνέβη και αν υπάρχουν παραλήψεις ή όχι».

Αγρίνιο: H 6η ΥΠΕ ζητά απαντήσεις από τον Διοικητή για τους θανάτους στη ΜΕΘ covid

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος, υπάρχουν και μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που προτίθενται να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και ειδικότερα στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

«Έχουμε μαρτυρίες νοσηλευτικού προσωπικού για αμελή συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών. Είναι τέσσερις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν πολύ νωρίς τους οικείους τους», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Αγρίνιο: Προβληματισμός για τη θνητότητα στη ΜΕΘ covid – Εξηγήσεις έχει ζητήσει εδώ και μέρες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεκινήσει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δια στόματος του Βασίλη Κοντοζαμάνη που ζητούσε παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη.

Τελικά προχθές ο κ. Τσώλης παραιτήθηκε, και πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον όλες οι εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Αιτωλοακαρνανίας.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!