Ινδονησία: Τουλάχιστον 91 μαθητές παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια μετά την κατάρρευση σχολείου

01/10/2025 | 07:38

Τουλάχιστον 91 μαθητές παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τόνους τσιμέντου σχεδόν δύο ημέρες μετά την κατάρρευση ισλαμικού οικοτροφείου στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εκατοντάδες έφηβοι —κυρίως αγόρια ηλικίας 12 έως 18 ετών— βρίσκονταν σε προσευχή στο ισλαμικό σχολείο Al Khoziny, ένα κτήριο ηλικίας άνω των 100 ετών που εκείνη την ώρα υπέστη κατάρρευση λόγω παράνομων εργασιών επέκτασης.

Περισσότεροι από 300 διασώστες συνεχίζουν νυχθημερόν τις έρευνες στα ερείπια του διώροφου προσευχητηρίου, το οποίο κατέρρευσε καθώς προστίθεντο αυθαίρετα άλλοι δύο όροφοι από σκυρόδεμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η παλιά θεμελίωση του κτηρίου δεν άντεξε το πρόσθετο βάρος.Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδονησίας αναθεώρησε τον αριθμό των παγιδευμένων ατόμων από 38 σε τουλάχιστον 91, μετά από διασταύρωση με τα παρουσιολόγια και πληροφορίες από συγγενείς.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τρεις νεκροί μαθητές, ενώ περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί, πολλοί με κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: Associated Press

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ