Ημερίδα για τον Κινητικό Γραμματισμό

26/04/2024 | 00:02

Ημερίδα για τον Κινητικό Γραμματισμό διοργανώνει ο Γ.Σ.ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να κινητοποιήσει, ανθρώπους όλων των ηλικιών σε φυσικές δραστηριότητες καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο Κινητικός Γραμματισμός (physical literacy) είναι μια νέα τάση του 21ου αιώνα που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια, στις οδηγίες ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, στις πολιτικές και στα εκπαιδευτικά προγράμματα πολλών χωρών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γυμναστήριο Κ. Πετρόπουλοςτην Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

Ακολουθώντας και η Ελλάδα την ίδια τάση, το Σωματείο προχωρά σε δράσεις που ενισχύουν την κινητική ικανότητα, τη γνώση και την κατανόηση της αξίας για συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται αφορούν την προώθηση της κίνησης σε συνεχή βάση από τη βρεφική έως και την πιο προχωρημένη ηλικία, ώστε να προληφθούν φαινόμενα όπως η υιοθέτηση ενός καθιστικού τρόπου ζωής ή η παχυσαρκία.

Ημερίδα για τον Κινητικό Γραμματισμό

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα