Γιατί πρέπει να πλένεις συχνά τα λαστιχάκια των μαλλιών σου

Πιθανόν ο καθαρισμός των scrunchies σου και των κάθε είδους αξεσουάρ για τα μαλλιά να μην είναι ψηλά στις προτεραιότητές σου – μαντεύουμε ότι έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έπλυνες τα λαστιχάκια σου.

Κι όμως, καλό είναι να αφιερώνεις 10′ από τον χρόνο σου για να καθαρίζεις πιο συχνά τα συγκεκριμένα αξεσουάρ.

Γιατί όμως πρέπει να τα πλένουμε συχνά;

Απλούστατα γιατί οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το δέρμα, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής καλό είναι να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια. Ιδίως το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ο ιδρώτας ευνοούν τη συγκέντρωση βακτηρίων που σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα, τα υπολείμματα προϊόντων hair styling και άλλων ρύπων μένουν στα λαστιχάκια με αμφίβολες συνέπειες για την υγεία του τριχωτού και των μαλλιών σου. Ιδίως αν φοράς τα λαστιχάκια σου στον καρπό σαν βραχιόλια, καταλαβαίνεις πόσο πιο επιρρεπή γίνονται στη συγκέντρωση μικροβίων.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα (μεγάλα) scrunchies που έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια υφάσματος όμως αφορούν εξίσου και τα μικρότερα λαστιχάκια, ιδίως αν τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

Πώς μπορείς να τα καθαρίσεις;

Εξαρτάται από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, καθώς διαφορετικές συνθέσεις θέλουν διαφορετική μεταχείριση. Σε γενικές γραμμές, μπορείς να τα βάλεις σε ένα μικρό πουγκί και να το τοποθετήσεις στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου – σε πρόγραμμα με χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης.

Αν πάλι θες να αποφύγεις το πλυντήριο, η λύση τού να τα πλύνεις στο χέρι είναι πάντα η πιο safe. Όπως ακριβώς θα έκανες και με κάποιο ευαίσθητο ρούχο, έτσι και με τα scrunchies αρκεί να τα βυθίσεις σε κρύο νερό με απορρυπαντικό σε σκόνη και να τα αφήσεις να μουλιάσουν από 10 έως 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψε τα απαλά μέχρι να καθαρίσουν από τυχόν λεκέδες, ξέπλυνε με άφθονο νερό και άπλωσέ τα στο μπάνιο ή στον ήλιο για να στεγνώσουν φυσικά. 

Αν τώρα είναι φτιαγμένα από σατέν ή μεταξωτό υλικό, θέλουν μια λίγο διαφορετική μεταχείριση λόγω της ευαισθησίας τους. Πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί και λεκέδες που φαίνονται ακόμα πιο αντιαισθητικοί στο συγκεκριμένο υλικό. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να ρίξεις ελάχιστο υγρό απορρυπαντικό (ακόμα και υγρό πιάτων) απευθείας πάνω στον λεκέ πριν την πλύση. Τρίψε απαλά μέχρι να απομακρυνθεί και στη συνέχεια μούλιασέ τα σε νερό με απορρυπαντικό για 10-15 λεπτά το πολύ. Τέλος, άφησέ τα κάτω από κρύο νερό για αρκετή ώρα για να φύγει το σαπούνι. Προσοχή: Μην τα στύψεις για να απομακρυνθούν τα νερά καθώς θα δημιουργηθούν ζάρες και τσακίσεις στο τόσο ευαίσθητο αυτό υλικό. 

 

shape.gr

Χατζηδάκης για πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την Euronext: Αλλάζει κατηγορία η ελληνική οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Θέμα χρόνου η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ – Έτσι θα λειτουργήσει η επιτροπή ελέγχου

Οι νέοι κανονισμοί που ισχύουν πλέον στο ποδόσφαιρο – Δημόσια ανακοίνωση των αποφάσεων του VAR και περιορισμός στους τερματοφύλακες

Οι επόμενες κινήσεις χωρίς τον Λάμα στο τιμόνι…

Νέος Αυτοκινητόδρομος: Στις 31 Ιουλίου εγκαινιάζεται το τμήμα από τον Αλισσό έως τον Πύργο – Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

Attica Bank: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για απολύσεις εργαζομένων-Κινητοποίηση στην Πάτρα μελών της Νέας Αριστεράς-ΦΩΤΟ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα χάλκινα αγγεία του αρχαίου κόσμου

Ηρώ Καριοφύλλη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της στις Σέρρες