Γιατί ο Νίκος Καραθανασόπουλος επιτέθηκε στον Αλέξη Χαρίτση

22/05/2025 | 19:29

Μπορεί ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης να χαιρέτησε την πρωτοβουλία του γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για να γίνουν συντονισμένες πρωτοβουλίες ως προς την τραγωδία που συντελείται στη Γάζα, ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει και «αιχμές». Όπως για παράδειγμα το γεγονός, ότι το κείμενο του ΚΚΕ κατά τον κ. Χαρίτση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα μπορούσε να είναι πιο ριζοσπαστικό και πιο μαχητικό. Μάλιστα ο αρχηγός της Νέας Αριστεράς απηύθυνε κάλεσμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα προκειμένου να βρεθεί και αυτό στην πλατεία Συντάγματος.


Καραθανασόπουλος για Χαρίτση: “Όταν ήταν υπουργός υπέγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ, τότε το Ισραήλ δεν είχε καταδικάσει το λαό της Γάζας;”

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχολιάζοντας τα λεγόμενα Χαρίτση υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΕ.ΑΡ απευθύνθηκε στον Περισσό, έχοντας ύφος χιλίων καρδιναλίων.

«Απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή και συμφωνεί στα τέσσερα σημεία, το ίδιο και η Ελληνική Λύση που μίλησε στη Βουλή ο πρόεδρός της, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απαντήσει, η Νίκη περιμένουμε να απαντήσει με επιστολή. Και έρχεται ο κ. Χαρίτσης με ύφος χιλίων καρδιναλίων να πει ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι πίσω, να βάλουμε λέει πιο ριζοσπαστικά στοιχεία αλήθεια; Αυτό είναι το ζήτημα αυτή την ώρα ή να αποτρέψουμε τον ανθρωπιστικό κίνδυνο;», διερωτήθηκε ο κ. Καραθανασόπουλος. «Ο κ. Χαρίτσης τώρα καμώνεται τον πόνο των λαών, ξέχασε ότι όταν ήταν υπουργός υπέγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ, τότε το Ισραήλ δεν είχε καταδικάσει το λαό της Γάζας; Τότε δεν υπήρχαν όλα αυτά; Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά;» διερωτήθηκε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Play Video

MuteΜάλιστα κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την κριτική του ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι ο Περισσός δεν θα μοιράσει πιστοποιητικά προοδευτικότητας κι ότι αυτό που πρυτανεύει αυτή τη στιγμή είναι η πίεση στη κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

Πώληση ακινήτου
22/05/2025 | 23:02

Η Ελλάδα στην Επιτροπή Σύμβασης της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Ελεονώρα Μελέτη φέρνει στο επίκεντρο τα θέματα ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας

Πώληση ακινήτου

Επίσημα μέχρι το 2028 ο Ραφίνια στην Μπαρτσελόνα!

Πάτρα: Πανικός στη Γούναρη – Έπεσαν μάρμαρα από πολυκατοικία – Τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας στο κεφάλι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νομοσχέδιο για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Μια μοναδική εκδρομή!

Επίκεντρο+: «Το Παραμυθοδάσος του Αισώπου» για 2 ακόμα Σαββατοκύριακα