Γερμανία: Κατηγορείται Σύρος για το μαχαίρωμα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο

30/07/2025 | 19:59

Πέντε μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι σε Ισπανό τουρίστα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο κέντρο του Βερολίνου, οι Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς προχώρησαν στην απαγγελία επίσημου κατηγορητηρίου εναντίον του υπόπτου, ενός 19χρονου Σύρου πρόσφυγα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός άνδρας είναι ύποπτος για το μαχαίρωμα του τουρίστα στην πλάτη στις 21 Φεβρουαρίου στα μονοπάτια του γηπέδου Stelenfeld (Stephenfield) του μνημείου. Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα που απαίτησαν επείγουσα χειρουργική επέμβαση που του έσωσε τη ζωή.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στον Σύρο πρόσφυγα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απόπειρα ένταξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι έρευνες έδειξαν ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν «ισλαμιστικά και αντισημιτικά», καθώς ο δράστης θεωρούσε το θύμα ως εκπρόσωπο μιας «άπιστης δυτικής κοινωνίας» την οποία απέρριπτε ιδεολογικά.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: ABC, elnashra.

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Θρήνος για 35χρονο που έφυγε από την ζωή (ΦΩΤΟ)

Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια της Πατρών-Πύργου την Πέμπτη – Το πρόγραμμα

Πάτρα: Θρήνος για τη μικρή Κατερίνα – Πάλεψε 78 ημέρες στην ΜΕΘ

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στο Αίγιο – Ήχησε το 112 ΝΕΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματική κόλαση στην Πάτρα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη με 42 βαθμούς!

Σταθμευμένα οχήματα άρπαξαν φωτιά στα Σελιανίτικα – ΦΩΤΟ & BINTEO