Γαλλία: Αγρότες ψέκασαν… υγρή κοπριά στα χωράφια τους για να διώξουν καταληψίες με τροχόσπιτα 

04/08/2025 | 17:40

Έναν ευφάνταστο –και άκρως δύσοσμο– τρόπο βρήκαν Γάλλοι αγρότες για να αντιμετωπίσουν έναν «παράνομο τσιγγάνικο καταυλισμό» στη γη τους, όταν, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, «δεν έλαβαν καμία βοήθεια από την αστυνομία» για να τους απομακρύνουν.

Στο βίντεο που καταγράφηκε στις 8 Ιουλίου σε φάρμα στην περιοχή Hautes-Vosges, εικονίζονται τρακτέρ να κινούνται κυκλικά, ψεκάζοντας ένα παχύρρευστο, καφέ υγρό, ενώ στο φόντο διακρίνονται δεκάδες λευκά τροχόσπιτα και αυτοκίνητα – ακόμη και μία κόκκινη Ferrari.

Ουσιαστικά, οι αγρότες έκαναν χρήση υγρής κοπριάς (slurry), δηλαδή ένα μείγμα κοπριάς και νερού, σε μια προσπάθεια να κάνουν την ατμόσφαιρα τόσο ανυπόφορη ώστε οι καταληψίες να αναγκαστούν να φύγουν.

Ένας από τους παρευρισκόμενους φαίνεται να κυνηγάει το τρακτέρ, να πιάνεται από την καμπίνα και να φωνάζει, κουνώντας τη γροθιά του, όμως τελικά γλιστρά και πέφτει, ενώ οι υπόλοιποι δεν καταφέρνουν να το φτάσουν.

Στην πλατφόρμα X, αρκετοί σχολίασαν θετικά την τακτική των αγροτών.

«Σεβασμός!», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος παρατήρησε: «Το υγρό που ψεκάστηκε είναι κοπριά από χοίρους. Η μυρωδιά είναι τόσο έντονη και διαρκής, που είναι αδύνατον να αναπνεύσεις τον αέρα για πολλές μέρες».

ΠΗΓΗ

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του